HomeSocietatJustícia impulsa la campanya 'Tancar el dol', dirigida als familiars de víctimes...

Justícia impulsa la campanya ‘Tancar el dol’, dirigida als familiars de víctimes i desapareguts de la Guerra Civil

El Departament de Justícia ha impulsat la campanya de conscienciació ‘Tancar el dol’, dirigida a totes aquelles persones que vulguen buscar algun familiar desaparegut durant la Guerra Civil o el franquisme. L’objectiu és que els ciutadans inscriguen els familiars no localitzats al Cens de persones desaparegudes i faciliten mostres d’ADN per incloure-les al Programa d’identificació genètica. De moment hi ha 2.774 perfils genètics i s’han identificat des del 2016 un total de 18 víctimes de la Guerra Civil i el franquisme enterrades en fosses, però la xifra de persones inhumades està al voltant de les 20.000.

S’enviaran díptics i cartells als diferents espais de memòria que té la Generalitat arreu del territori català i, paral·lelament, es promouran anuncis a la premsa escrita, digital, a la ràdio, a la televisió i a les xarxes socials, que es difondran amb l’etiqueta ‘#tancareldol‘. L’anunci principal de la campanya es pot veure al canal de YouTube del Departament de Justícia.

Amb la voluntat de conscienciar el màxim nombre de persones possible, l’epicentre de la campanya segueix la història real de la família de Josep Sans Cabot, membre de l’exèrcit republicà mort al front de l’Ebre l’any 1938, les restes del qual es van localitzar a Corbera d’Ebre. Avui, la filla d’en Josep, la Rosa, i la seua neta, la Lurdes, són les protagonistes de la campanya ‘Tancar el dol’.

La família d’en Josep el va inscriure al Cens de persones desaparegudes el 24 d’octubre de 2010, i la seua filla Rosa es va adherir al Programa d’identificació genètica el gener de 2017, fet que n’ha permès la identificació positiva.

Actualment, hi ha 6.367 persones inscrites al Cens de persones desaparegudes i s’han pogut enviar 3.794 respostes a familiars amb informació sobre la persona en qüestió.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies