HomeInfraestructuresLa base nàutica de la Ràpita esdevindrà un centre de referència en...

La base nàutica de la Ràpita esdevindrà un centre de referència en la pràctica d’esports nàutics

L’edifici de la base nàutica esdevindrà un centre de referència en la pràctica d’esports nàutics, ja que acollirà l’Escola de vela i les activitats nàutiques. L’objectiu d’aquesta és ser un centre de referència per fomentar la nàutica de base, potenciar l’activitat nàutica a la badia dels Alfacs i desestacionalitzar l’activitat per atreure turisme nàutic i promoure les Terres de l’Ebre i Catalunya arreu del món.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, apunta que “la base nàutica convertirà la Ràpita en el referent d’esports nàutics a Catalunya, perquè tenim la Badia dels Alfacs, la qual cosa ens permet ser un espai immillorable per a la pràctica d’esports nàutics”. Caparrós afegeix que “davant d’esta situació geogràfica privilegiada, ara tindrem un equipament en condicions per poder albergar totes les disciplines esportives nàutiques: rem, vela, caiac, paddle…”.

L’estructura de l’edifici en construcció està formada per una planta baixa i una planta pis. La planta baixa tindrà dues zones: un espai cobert per ubicar les oficines, els vestidors, els serveis i un porxo, així com un espai descobert per emmagatzemar els caiacs, les taules de surf, les armilles nàutiques i les embarcacions de vela lleugera, entre altres. La planta pis acollirà una sala d’actes, aules i zones de servei. A més, s’instal·laran 108 plaques solars per fer un edifici autosuficient energèticament. Les obres tindran una inversió de 900.000 euros i es preveuen finalitzar el mes de maig d’aquest any.

Urbanització entorn de la base nàutica

El 2022 es va urbanitzar l’entorn de la base nàutica per integrar més el port al teixit urbà. Amb l’actuació s’ha creat un nou tram de passeig que connecta l’aparcament, on s’ha instal·lat la marquesina fotovoltaica, amb l’edifici de la base nàutica, equipat amb enllumenat públic, mobiliari urbà i jardineria. Tanmateix, al davant de l’edifici s’ha generat una rampa d’avarada d’embarcacions i un moll en forma de graderia perquè la ciutadania pugui gaudir d’un espai amb vista a la badia des d’on contemplar l’activitat nàutica, amb una inversió de 600.000 euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 9

Últimes notícies