HomeCulturaLa biografia de l’escriptora Zoraida Burgos, primer llibre de Montse Castellà

La biografia de l’escriptora Zoraida Burgos, primer llibre de Montse Castellà

Qui conega la poeta tortosina Zoraida Burgos sabrà que no ha de ser fàcil escriure la seua biografia. No per la solidesa de la seua obra, ni per la trajectòria tan plena d’anècdotes i batalles (com a poeta, bibliotecària i activista cultural en la generació de la postguerra catalana a Tortosa), sinó més aviat pel seu caràcter humil, que la fa ser reservada, reticent a parlar en públic i a concedir entrevistes.

La cantautora i activista Montse Castellà, però, se n’ha sortit a base d’insistir-hi, convençuda que calia difondre el recorregut vital. “Que diu que no és bona conversadora? Ens cartejarem, pensava jo. Que preferix escoltar? Ja miraré de parlar més i estirar del fil, si s’escau. Que li agrada la natura? Passejarem per la vora del riu. L’important era que se sentís còmoda, crear-li ambients on conversés amb confiança i poder anar avançant”, escriu Castellà a les primeres pàgines del llibre que acaba de publicar Onada Edicions.

Zoraida Burgos ha exercit principalment de bibliotecària. Ha estat, durant molts anys, l’única veu femenina de la literatura de les Terres de l’Ebre al costat de Jesús Massip, Manuel Pérez Bonfill i Gerard Vergés. La seua és una obra -principalment poètica- sòlida i molt íntima, vinculada a l’intimisme i amarada per la terra, però descatalogada i difícil de trobar fins fa relativament poc. El 2017 l’editorial LaBreu va publicar Convivència d’aigües, que incloïa tots els poemaris publicats i d’altres d’inèdits. 

Este divendres a la tarda, Zoraida Burgos i Montse Castellà presentaran la biografia de l’escriptora, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, acompanyats del cantautor Lluís Llach. 

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 75

Últimes notícies