HomeInfraestructuresLa Cambra de Comerç de Reus demana a l’Estat el desdoblament de...

La Cambra de Comerç de Reus demana a l’Estat el desdoblament de la Nacional 420

La Cambra de Comerç de Reus ha redoblat les converses per a demanar al Govern de l’Estat que s’inicie la tramitació per a desdoblar la Nacional 420. La infraestructura, segons la Cambra, suposaria un gran augment en la competitivitat de les comarques d’interior, sobretot de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i també el Priorat, Baix Camp i Conca de Barberà. El president de la Cambra, el vinebrà Jordi Just, ha traslladat la demanda al subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, en la seua primera reunió oficial des de la presa de possessió del subdelegat Castellà en substitució del tortosí Joan Sabaté.

Segons la Cambra reusenca, que aglutina la majoria de poblacions de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, el desdoblament de la Nacional seria “clau” per a combatre el despoblament de les comarques d’interior. A banda de millorar les comunicacions, suposaria un millor enllaç per a infraestructures d’alt valor econòmic, com és el cas del Port de Tarragona o el polígon químic del Camp de Tarragona.

L’impuls del desdoblament és una de les línies estratègiques de la Cambra de Comerç de Reus, que ha rebut també el suport de les Cambres de Tortosa i Terol.

Les Cambres demanen que s’inicie la tramitació de la Nacional amb les primeres partides pressupostàries i que s’avance en el propers anys per a construir la nova infraestructures, que tindria “efectes econòmics notables” a la zona nord de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Aragó. El desdoblament també és una vella reivindicació dels alcaldes de la zona, juntament amb l’execució de les variants de Corbera d’Ebre, Gandesa i Riudecols.

Móra d’Ebre vol una nova sortida

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha reclamat també als responsables del Ministeri de Foment i carreteres una nova sortida a la Nacional 420 des de l’estació d’autobusos. L’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, ha destacat en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre que s’ha tornat a posar sobre la taula la construcció d’esta nova sortida, des del nucli urbà més proper al riu, fins a la Nacional. “Escurçaria el trajecte i facilitaria el trànsit a tot el nucli urbà i la sortida dels autobusos cap a la N-420”, ha assegurat.

D’altra banda, en la mateixa reunió amb Foment, Biarnés també ha reclamat un nou enllumenat per a la zona del pont de les arcades, l’arranjament de la rotonda de la carretera de Benissanet i també la senyalització de la fossa de Santa Magdalena des de la carretera, entre Móra d’Ebre i Corbera d’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 16

Últimes notícies