HomeEnergiaLa central nuclear Asc贸 I assoleix els 300.000 GWh aportats a la...

La central nuclear Asc贸 I assoleix els 300.000 GWh aportats a la xarxa

La unitat 1 de la central nuclear Asc贸 va assolir recentment la xifra de 300.000 GWh aportats a la xarxa el猫ctrica convertint-se aix铆 en la quarta instal路laci贸 de producci贸 el猫ctrica a assolir aquesta magnitud a Espanya, despr茅s de les dues unitats de la central nuclear d鈥橝lmaraz (C脿ceres) i de la central nuclear de Cofrents (Val猫ncia). CN Asc贸 I va complir l’agost del 2023 els 40 anys d’operaci贸 i es troba, per tant, en l’anomenada operaci贸 a llarg termini.

La fita assolida per la central en els seus 30 cicles d’operaci贸 suposa la generaci贸 de tanta
energia el猫ctrica com la que consumiria la ciutat de Barcelona durant 23 anys. Una energia
que, com que est脿 exempta d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, ha perm猫s estalviar fins avui l’emissi贸 d’uns 198 milions de tones equivalents de CO2. Aix铆 mateix, la central ha atorgat estabilitat al sistema el猫ctric durant 40 anys gr脿cies a un altre dels elements clau de la generaci贸 el猫ctrica d鈥檕rigen nuclear: la garantia de subministrament proporcionada per un factor de c脿rrega global superior al 84%. El factor de c脿rrega 茅s el percentatge d’energia el猫ctrica produ茂da en relaci贸 amb la que s’hauria pogut generar funcionant al 100% de pot猫ncia en tot moment.

En conjunt, els tres reactors operats per ANAV sumen 875.000 GWh generats des de l’inici de l’operaci贸 de les centrals nuclears Asc贸 i Vandell貌s II, cosa que es tradueix en l’equivalent al consum total dels 18,8 milions de llars espanyoles durant m茅s de 13 anys i en l’estalvi de 575 milions de tones de CO2, 茅s a dir, l’equivalent a m茅s de dos anys del total d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que es produeixen a Espanya.

ANAV segueix treballant per operar de manera segura els seus tres reactors a llarg termini i, per aix貌, inverteix anualment m茅s de 30 milions d’euros per planta en la millora i modernitzaci贸 de les instal路lacions i els sistemes, aix铆 com en la renovaci贸 dels seus principals components. Aquest esfor莽 continuat des de fa d猫cades fa que avui dia la
major part de components de les centrals ja no siguin els originals. A m茅s, ha protagonitzat un complet proc茅s de relleu generacional, pel qual la generaci贸 que va posar en marxa i va operar les plantes durant les primeres d猫cades de funcionament ha anat donant pas a un actual equip hum脿 que, als 46 anys d’edat mitjana, se sent plenament preparat per afrontar els reptes que ofereix el futur.

Les centrals nuclears Asc贸 i Vandell貌s II continuen operant de manera segura, fiable i contribuint a la garantia de subministrament el猫ctric. La seva producci贸 conjunta va cobrir, l’any 2023, el 8,8% de la demanda d’energia el猫ctrica a Espanya i fins al 59% de la demanda a Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

57 + = 62

脷ltimes not铆cies