HomeSocietatLa ciutadania de Tortosa tria l'ampliació de l'skatepark de Sant Llàtzer als...

La ciutadania de Tortosa tria l’ampliació de l’skatepark de Sant Llàtzer als Pressupostos Participatius 2019

El recompte dels vots dels Pressupostos Participatius 2019 ha definit les actuacions que es duran a terme en el proper exercici. Un total de 2.094 persones de Tortosa (el 7,4% dels que podien participar) han dipositat els seus vots per algun dels sistemes habilitats, el que representa un increment del 9,06% respecte a l’any anterior. A més, cal recordar que en aquesta ocasió les votacions s’han hagut de fer en 11 dies, tres menys que al 2018, per evitar interferir en els dos períodes electorals de l’abril i el maig.

De les votacions de la ciutadania n’han resultat escollides 5 propostes al nucli urbà de Tortosa, 2 als Reguers i 1 a Vinallop.

Pel que fa a Tortosa, el projecte que ha rebut el major nombre de vots ha sigut l’ampliació de l’skatepark del parc dels Països Catalans, valorat en 45.000 euros. Ha obtingut un total de 493 vots, dels 5.617 del total (el 8,8%). En segon lloc s’ha situat l’eliminació de barreres arquitectòniques a 34 passos de vianants fins a situar-los a cota zero, a l’àmbit de l’avinguda de la Generalitat, la ronda Reus, el carrer Despuig i la plaça de l’Ajuntament, així com a l’encreuament del passeig Moreira i el carrer Rosselló, i de la plaça Corona d’Aragó. Aquesta actuació, amb un pressupost de 65.000 euros, ha comptat amb 298 vots (5,3%).

La tercera classificada ha sigut la construcció d’un skatepark al parc de Remolins, per valor de 48.000 euros. L’han votat 202 persones (3,6%). En quart lloc se situa la instal·lació de quatre punts nous d’alimentació per a colònies de gats, a la carretera València, c. Murada de Sant Joan, c. Ferran d’Aragó i plaça del Canigó. Ha sumat 180 vots (3,2%).

Més enllà de les quatre actuacions més votades, també se n’ha afegit una més per cobrir els 4.000 euros restants dels 170.000 disponibles. Concretament, la instal·lació de porteries de futbol sala al parc dels Països Catalans de Sant Llàtzer.

Pel que fa als Reguers, les dos actuacions més votades es reparteixen els 15.000 euros previstos. La primera, la instal·lació d’un punt fix d’alimentació de gats entre la font i el cementeri, valorat en 2.000 euros (ha sumat 33 vots, dels 170 en total). La segona, amb 32 vots, la instal·lació de tendals mòbils per cobrir la pista d’estiu, amb un pressupost de 12.000 euros. Els 1.000 euros restants han quedat sense consignar.

Finalment, a Vinallop l’actuació més votada cobreix el pressupost disponible: l’ampliació de jocs infantils del parc Hilari Arasa, valorada en 15.000 euros, que ha comptat amb 28 vots dels 125 en total.

Les votacions dels pressupostos participatius es van dur a terme entre el 29 d’abril i el 9 de maig. De l’1 al 5 de maig va comptar amb un estand a la fira Expoebre, que és on s’han recollit el major nombre de votants: 1.206. D’altra banda, 625 participants ho han fet a través d’internet. D’aquests, 163 ho han fet validant-se amb el certificat digital, l’IdCAT mòbil o la Cl@ve PIN, incorporats en aquesta edició. Els 263 restants ho han fet presencialment en alguna de les seus distribuïdes al municipi, on s’han incorporat durant unes hores, com a prova pilot, el complex Win i el Centre de Formació Ocupacional.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 70

Últimes notícies