HomePolíticaLa coalició Movem Tortosa-PSC presenta el programa amb més de 250 propostes...

La coalició Movem Tortosa-PSC presenta el programa amb més de 250 propostes per a la ciutat i els seus pobles

La coalició Movem TortosaPSC ha presentat avui el programa amb el qual concorre a les pròximes eleccions del 28 de maig “per aconseguir un canvi de progrés a la ciutat de Tortosa“. El programa es basa en tres grans blocs principals: Tortosa, una ciutat més dinàmica i més viva; Tortosa una ciutat més sostenible, i Tortosa, una ciutat per a les persones, que a la vegada es distribueixen en uns 20 eixos temàtics. En total més de 250 propostes per a la ciutat i els seus pobles. L’alcaldable Jordi Jordan ha afirmat que “és fruit del treball dels últims mesos i anys amb la participació de molta gent, hem comptabilitzat més de 2.000 persones que han fet aportacions davant de problemàtiques per a donar-hi resposta». Jordan ha afegit que «és un programa ambiciós però alhora realista“.

El candidat de la coalició ha volgut posar també l’accent en el fet que Movem Tortosa-PSC compta amb “un equip preparat per a governar la ciutat, transversal, amb diversos perfils professionals i diverses edats, que representa la societat de Tortosa“. L’alcaldable ha reafirmat el fet que la seua candidatura vol constituir un “govern fort, progressista i d’esquerres perquè guanye Tortosa” i, finalment, Jordan ha posat en relleu que la seua és “l’única candidatura capacitada per a guanyar les eleccions i produir un canvi de govern després de 16 anys de governs postconvergents“. Jordi Jordan considera que l’altre partit d’esquerres “s’ha despenjat d’este canvi” en haver afirmat que vol governar amb qui siga, la qual cosa inclou l’actual candidata de Junts. “Per tant, -ha remarcat Jordan- tota la gent que vulga un canvi a la nostra ciutat té en la nostra candidatura l’única garantia per a fer-lo possible“.

El líder socialista Víctor Grau ha sigut l’encarregat de desgranar el contingut del document, després de donar les gràcies a les persones i entitats que hi han col·laborat. Grau l’ha titllat de progressista i amb l’ull posat en les polítiques socials per a les persones “perquè cap força d’esquerra tinga excusa per a donar suport a un canvi a la ciutat. Cal ser transparent i apostar pel canvi“.

En el primer bloc, Tortosa, una ciutat més dinàmica i més viva, es reuneixen tot aquells projectes amb què la coalició progressista vol dinamitzar la ciutat comercialment, culturalment i turísticament. En este bloc Grau n’ha destacat el projecte estrella de la candidatura, que és el nou espai d’oci a tocar del riu, perquè és prioritari per a la coalició obrir la ciutat a l’Ebre. També és prioritari a nivell econòmic, segons Grau, generar major ocupació i major dinamisme empresarial, així com reforçar l’activitat del petit comerç. Per això el programari inclou la creació de més sòl industrial, la millora de les connexions ferroviàries o donar vida als locals buits al barri del centre, entre altres activitats per a potenciar el comerç i la indústria.

La coalició de progrés continua donant molta importància al tema patrimonial i a la història de la ciutat, lligat al turisme i a la cultura i això es reflecteix al seu programa electoral amb més d’una trentena de projectes. Un dels més destacats és la defensa de la candidatura de Tortosa per a ser declarada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, així com la rehabilitació del castell de la Suda, de les muralles i fortificacions i del call jueu de la ciutat.

Pel que fa al segon bloc, Tortosa una ciutat més sostenible, recull les idees que busquen rentar la cara a la ciutat, fer-la més neta, bonica i més sostenible. En este sentit Grau ha recordat que la seua candidatura no busca fer volar coloms i realitzar grans obres faraòniques que després no es poden mantindre, ans al contrari, segons Grau, “apostem pel manteniment dels carrers i de les instal·lacions existents i per mantenir la ciutat neta, amb una millor mobilitat i reordenació el trànsit“. Grau ha recordat que no existeix a hores d’ara un pla de mobilitat actualitzat, i que el seu partit en prioritzarà la seua elaboració.

El document electoral preveu emprendre projectes importants de remodelació de les principals artèries de la ciutat com són Generalitat, Felip Pedrell, Lleida, Catalunya i Alfons XII. I no oblida la recuperació dels barris més històrics apostant per la rehabilitació, alhora que s’impulsa l’habitatge, sobretot social i per a joves.

Finalment, el tercer bloc recull les iniciatives centrades a fer més fàcil la vida de les persones, i sobretot de les més vulnerables i les més abandonades fins ara, com són la gent jove i la gent gran. La coalició marca com a prioritari aconseguir la construcció del nou hospital, i les millores a la resta d’hospitals i centres sanitaris de la ciutat. Així mateix, propugna la construcció de tres llars d’infants públiques, una nova escola a Remolins i aconseguir més estudis universitaris, així com altres millores en el sector educatiu.

El programa recull moltes propostes més fins a cobrir tots els àmbits de la ciutat, com puga ser l’esportiu, o tots els col·lectius com ara el LGTBIQ+.

En este apartat tambés’agrupen totes aquelles propostes que volen obrir i promoure la participació de la gent en la gestió del dia a dia de la ciutat. En este sentit es potenciarà la figura dels regidors i regidores de barri, es crearan noves aplicacions i grups de WhatsApp, perquè la gent puga fer arribar les seues propostes o queixes al govern municipal.

Finalment, el programa inclou tot un seguit de propostes per a cadascun dels pobles de la ciutat, Bítem, Jesús, els Reguers, Campredó i Vinallop, que també es recolliran en un programa específic per a cadascun d’ells.

Les més de 250 propostes es poden consultar al programa en paper o bé via online a: jordijordan.cat

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 70 = 74

Últimes notícies