HomeCulturaLa Confraria de la Puríssima Sang de Tortosa celebra enguany els 75...

La Confraria de la Puríssima Sang de Tortosa celebra enguany els 75 anys del pas de la Coronació d’Espines

La Confraria de la Puríssima Sang de Tortosa, celebra aquesta Setmana Santa de 2023 els setanta cinc anys del Pas de la Coronació d’Espines, obra del artista Claudi Rius, que va ser construït l‘any 1948 i consta de quatre figures que escenifiquen la Coronació d’Espines de Jesús. Son de fusta amb policromia i amb pa d’or.

Durant els darrers mesos la confraria ha fet millores al pas, sobretot a la part de sota, en aspectes relatius a la mobilitat, i s’ha renovat tota la part elèctrica, amb instal·lació de llums de tecnologia LED. També s’ha millorat la visibilitat del confrare que porta el pas a les processons.

El pas de la Coronació d’Espines va sortir per primera vegada des de l’Església de Sant Jaume de Remolins, on es va refundar la confraria als anys 40 i on es va guardar durant molts anys, fins l‘obertura el centre d’interpretació de la Setmana Santa al 2011.

La Confraria de la Puríssima Sang també celebra aquest any, el trenté concert de Setmana Santa, que des de sempre es fa la parròquia de Remolins. Tan sols per la pandèmia no s’ha pogut fer un gran referent de música sacra que organitza la confraria. Aquest any tindrà lloc el divendres 31 de març a les 20 hores, amb l’actuació del cor La Binota i amb  entrada gratuïta.

Afegir que els estendards, banderins i símbols de la Confraria, portaran a les diferents processons llaços negres, en record de Federico Sabaté, que va ser confrare major i de Pili Ruiz, vicepresidenta traspassats recentment.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + = 8

Últimes notícies