HomeSense categoriaLa consellera de Justícia, Ester Capella, va inaugurar el nou Palau de...

La consellera de Justícia, Ester Capella, va inaugurar el nou Palau de Justícia de Tortosa

La consellera de Justícia, Ester Capella va inaugurar dissabte el nou Palau de Justícia de Tortosa. La construcció del nou Palau de Justícia de Tortosa respon a una llarga reivindicació dels diferents actors jurídics del Baix Ebre. Suposen una inversió de 5,1 milions d’euros i són les úniques dependències judicials de nova planta que el Departament de Justícia ha construït a tot Catalunya.

Les obres van començar l’any 2017 i han anat avançant tal com s’havia projectat. Amb la inauguració, el Govern compleix el seu compromís de dotar d’un únic pol judicial la comarca ebrenca. La nova seu s’ha construït en un solar de 850 metres quadrats propietat de la Generalitat de Catalunya situat als carrers de la Mercè i de Sant Felip Neri amb la plaça dels Estudis, just davant de l’antic edifici dels jutjats. D’aquesta manera, tots els jutjats de la ciutat es troben concentrats en els dos edificis i, per tant, queden resolts els problemes de falta d’espai i de dispersió que hi havia fins ara.

El nou equipament té una superfície útil de més de 3.500 metres quadrats, distribuïts entre una planta baixa i tres pisos d’alçada. D’aquesta manera, les dues seus judicials de Tortosa sumen més de 7.700 metres quadrats. És a dir, que el conjunt dels jutjats disposa del doble espai que fins a la data. S’hi preveuen espais específics i circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. L’objectiu d’aquest disseny és evitar que la visita als jutjats signifiqui, de nou, una experiència traumàtica per a les persones que han estat objecte d’un delicte.

La construcció d’aquestes noves dependències també han suposat una reurbanització de la plaça dels Estudis i d’una placeta al carrer Sant Felip Neri. Aquests nous espais públics fan de nexe entre els dos edificis i formen part del nou pol judicial de Tortosa, que contribuirà a la regeneració del nucli antic.

 

Noves dependències del Palau de Justícia a Tortosa | Núria Caro

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies