HomeSense categoriaLa CUP demana un nou model d'energies renovables

La CUP demana un nou model d’energies renovables

TERRESDE L’EBRE // La CUP ha tornat a exigir al Govern de la Generalitat la derogació del Decret 16/2019, i ha interpel·lat a ERC perquè ho incloga en l’acord d’investidura que les dos organitzacions han pactat.

La diputada per la CUP-G al Parlament Laia Estrada ha explicat que l’organització continua treballant per millorar l’acord amb ERC, i en concret el punt de transició ecològica que inclou el desenvolupament de la Llei de transició energètica abans del 2022 i la moratòria dels de grans projectes eòlics i fotovoltaics d’impacte territorial negatiu del Decret.

Estrada, que ha qualificat l’acord de mínims, i ha insistit en les conseqüències negatives que està comportant pel territori l’aplicació del Decret sense tenir un Pla Territorial d’implantació aprovat i que ha suposat “la liberalització del sector deixant en mans de l’especulació i l’oligopoli energètic un dels reptes més grans i urgents que tenim com a societat”.

La diputada ha recordat que la CUP va ser l’únic grup parlamentari que va votar en contra en el seu moment i que el Decret es va fer a esquena del territori i amb l’oposició d’entitats i col·lectius ecologistes. Tanmateix, Estrada ha volgut remarcar que l’organització no s’oposa a la implantació de les renovables, sinó que aquesta estiga “en mans dels que més han contribuït a l’emergència climàtica”.

Estrada ha assenyalat que les grans empreses han tornat a proposar nous projectes de renovables amb l’expectativa d’accedir a línies d’ajuda provinents dels Next Generation, “diners públics que estan destinats a rescatar les grans empreses” ha assegurat.

D’altra banda, Júlia Urgell, membre de CUP Terres de l’Ebre, ha presentat la campanya “Sí a les renovables, salvem el territori” que l’organització ha començat a desplegar a tot el principat, com una resposta al model d’implantació que a la Terra Alta, igual que altres zones del país, “afectarà el nostre modus vivendi, el nostre model socioeconòmic decidit per la població i degradarà les zones agràries, on només hi haurà plantats molins i plaques solars”, ha assegurat.

Entre altres accions, la CUP presentarà a tots els ajuntaments de l’Ebre on té representació una moció en contra dels macroprojectes de centrals eòliques i fotovoltaiques. A més a més, Urgell ha anunciat que la CUP dóna suport a totes les mobilitzacions previstes al llarg del territori i animat a la gent a participar-hi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 77

Últimes notícies