HomeSense categoriaLa Diputació de Tarragona aprova ajuts per a habitatge municipal per revertir...

La Diputació de Tarragona aprova ajuts per a habitatge municipal per revertir el despoblament rural i per desenvolupar polítiques socials d’habitatge

La Diputació de Tarragona treballa per revertir el despoblament rural a la demarcació. Una de les mesures en aquest sentit és la recent aprovació, per part de la Junta de Govern de la institució, d’una convocatòria d’ajuts per a inversions en habitatges municipals. L’objectiu és doble: d’una banda, impulsar el desenvolupament de polítiques socials d’habitatge en municipis i entitats municipals descentralitzades (EMD) del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès i, de l’altra, revertir el despoblament a l’entorn rural fomentant l’accés a l’habitatge en municipis de fins a 1.000 habitants. Pel que fa aquesta darrera mesura, s’incorpora enguany com a novetat.

L’objecte concret de la convocatòria són les inversions per crear, rehabilitar i millorar la qualitat dels habitatges, així com les despeses del personal inclòs als plans d’ocupació, emmarcades en polítiques locals d’habitatge. Els immobles que es poden acollir als ajuts han de ser de propietat municipal o han d’estar cedits, en el cas d’habitatges per desenvolupar-hi polítiques socials, per un període mínim de deu anys. En el cas dels habitatges que es destinin a fomentar l’accés a l’habitatge a l’entorn rural, els immobles han de ser de titularitat municipal.

 

Les inversions 

Pel que fa als beneficiaris dels ajuts, quan aquests es destinin a desenvolupar polítiques socials d’habitatges, s’hi poden acollir tots els municipis i EMD de la demarcació. I quan l’objectiu sigui revertir el despoblament en l’entorn rural, hi poden optar els municipis i EMD de fins a 1.000 habitants. L’import de l’ajut pot ser de fins el 95% del pressupost elegible de l’actuació, amb una quantia màxima de 15.000€ per a cada habitatge (5.000€ més que la convocatòria de l’any anterior). Les actuacions concedides no poden ser cofinançades amb altres programes i plans d’actuació de la Diputació de Tarragona. Si les actuacions es financen conjuntament amb altres programes o plans, en cap cas la suma dels ajuts i altres ingressos concedits per a una mateixa actuació pot superar el 95% del pressupost elegible. La quantia total de les inversions en la present convocatòria és de 300.000€.

La convocatòria es publicarà properament al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT). Les sol·licituds es podran presentar electrònicament des de l’endemà de la publicació i fins el 17 d’abril de 2020.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 15 = 19

Últimes notícies