HomeCulturaEl Teatre Borràs estrena ‘Pecats imperdonables’, una aposta interactiva ambientada a les...

El Teatre Borràs estrena ‘Pecats imperdonables’, una aposta interactiva ambientada a les Terres de l’Ebre

Si bé es demana que els telèfons mòbils estiguin apagats en començar una funció, al Teatre Borràs serà imprescindible que estiguin encesos perquè seran l’eina per decidir l’esdevenir de l’obra ‘Pecats imperdonables’.

Es tracta d’un espectacle interactiu en què a través d’una pàgina web, el públic haurà de votar en set moments de la funció cap a on vol que es desenvolupi la trama. Una aposta que fan en l’adaptació d’Edu Pericas de l’obra panamenya ‘Sin perdón por los pecados’ de Benjamín Cohen. Susanna Garachana, Eva Barceló, Agnès Busquets, Miquel Sitjar, Peter Vives i Ruben Yuste sostenen cadascun un pecat capital en la lluita per una herència a les Terres de l’Ebre. L’espectacle es podrà veure a partir del 12 de març.

‘Pecats imperdonables’ és una comèdia en forma de thriller en què els personatges mostren, a través dels seus pecats, la misèria de l’ésser humà. Edu Pericas ha adaptat el text de l’autor veneçolà establert a Panamà Benjamín Cohen, de manera que la història s’emmarca el dia de Sant Joan en una casa rodejada de camps d’arròs de les Terres de l’Ebre.

“Tenim entre mans una cosa una mica diferent. Hem tingut llibertat per jugar-hi”, ha assegurat Pericas en la presentació de l’obra aquest dimecres.

Cada un dels personatges representa un dels set pecats capitals (avarícia, luxúria, ira, enveja, supèrbia, gula i mandra), i es reuneixen després de la mort del pare, fundador de l’empresa familiar de la zona de l’Ebre. El que havia de ser un acte de reconciliació, es converteix en una batalla mortal en què cadascú defensa el que creu que li correspon.

 

Comèdia interactiva

Com un gran joc interactiu, el públic decideix en directe a través de la web ‘pecats.cat’ els dubtes que els planteja l’obra, un total de set. Al final, el públic podrà triar qui dels tres possibles hereus (Peter Vives, Toni González i Miquel Sitjar) es queda amb la casa.

“Li anem donant la volta, el públic decideix les coses del propi personatge i de la trama de manera que surten cada dia comèdies diferents”, assegura Pericas, qui creu que és la primera comèdia interactiva, a excepció de ‘Pels pèls’, en què el públic decidia el final.

A cada pregunta els espectadors voten, però el ritme de la comèdia no s’atura, assegura el director, per a qui el procés ha estat “difícil però divertit”. Durant l’obra, la regidora activarà cada pregunta des d’una tauleta quan ho determini l’acció.

Una de les actrius, Agnès Busquets, assegura que per a ells és “estimulant” no saber com acabarà l’obra o continuarà cada escena. “Segurament ens mantindrà més desperts que en una funció normal, perquè de vegades acabes apalancant una obra, i ara no ens passarà”.

D’escenes possibles n’hi ha 26, però són una desena les que acaben conformant la trama de cada funció. “Patim molt perquè no estem acostumats”, ha confessat Peter Vives.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 78

Últimes notícies