HomeSense categoriaLa Diputació de Tarragona assessora els municipis en el procés de desconfinament

La Diputació de Tarragona assessora els municipis en el procés de desconfinament

La Diputació de Tarragona assessora els municipis de la demarcació en els dubtes relacionats amb el desconfinament per la Covid-19. La institució supramunicipal forma part de la Comissió Tècnica de Desconfinament Local, liderada per la Generalitat i que també integra les altres tres diputacions catalanes, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta comissió ha revisat els plans de desconfinament elaborats pels departaments de la Generalitat, plans que serveixen com a criteri general perquè les administracions locals desenvolupen els seus respectius plans de desconfinament.

Com a continuïtat del treball realitzat per aquesta comissió tècnica, la Diputació ha fet arribar als ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès una sèrie d’indicacions útils a l’hora de dur a la pràctica el desconfinament als municipis. Per fer-les més entenedores, s’hi han incorporat un conjunt de preguntes freqüents, agrupades per sectors d’activitat. En concret, fan referència a salubritat pública en zones de bany (piscines, platges i zones de bany interior), equipaments educatius municipals (centres educatius), activitats i instal·lacions culturals i esportives, ocupació del lleure i turisme (festivals d’estiu, festes majors, activitats esportives d’estiu, colònies, casals d’estiu, acampades i rutes, o galeries d’art).

Estes FAQs s’han elaborat des de la Unitat de Salut Pública de l’Àrea d’Assistència Municipal de la Diputació, unitat que posa a disposició dels ajuntaments un equip de tècnics de suport per a casos de dubtes en l’aplicació d’aquests criteris, que són de caràcter general i que poden anar canviant en funció de les diferents fases del desconfinament, de la normativa o de les recomanacions que es puguen publicar al respecte.

Les indicacions elaborades per la Diputació es fonamenten en els plans de desconfinament sectorials elaborats pel conjunt de departaments de la Generalitat, amb les mesures previstes per a les diferents fases. Aquests plans han estat aprovats recentment per la Comissió Tècnica i per la Comissió de Direcció del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Pla PROCICAT).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 46

Últimes notícies