HomeSense categoriaEl PSC de l'Ebre denuncia la "retallada dràstica" en l'atenció presencial als...

El PSC de l’Ebre denuncia la “retallada dràstica” en l’atenció presencial als consultoris locals

TERRES DE L’EBRE //  Després que el departament de Salut haja confirmat que als consultoris locals de les Terres de l’Ebre l’atenció serà programada, sempre previ contacte (telefònic) amb els professionals i es realitzarà atenció presencial programada al centre com a mínim un dia a la setmana segons les necessitades detectades a la població, el PSC ha reaccionat qualificant la mesura de “retallada dràstica”, tot i que el departament ha explicat que les restriccions s’han de mantenir per concentrar l’activitat en equipaments que permeten diferenciar circuits per a pacients covid i per a pacients no covid i per a evitar aglomeracions de gent a consultoris amb espais limitats.

“Molt ens temíem que la gerència de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre  aprofitaria la pandèmia de la Covid-19 per a completar les retallades iniciades, reduint l’horari del servei d’Atenció Primària a tots els Consultoris Locals. No podem estar-hi en més desacord amb aquesta mesura, ja que acabarà suposant un detriment assistencial molt gran que no es pot permetre perquè que va en perjudici de la població”. ha expressat Manel de la Vega, primer secretari del PSC a les Terres de l’Ebre.

Una notícia que els socialistes asseguren que està causant molt malestar als pobles petits perquè la pèrdua d’aquest servei presencial als Consultoris Locals “suposarà, en la majoria dels casos, per als veïns, haver de desplaçar-se a altres municipis per ser atesos, i sobre tot perquè hi ha molta població envellida amb dificultats per traslladar-se al CAP de referència”.

“Si una cosa ha quedat clara arran de la pandèmia, és que l’atenció primària és fonamental i que hem sofert més conseqüències de les necessàries, precisament per les retallades sanitàries dels darrers anys, una lliçó que es veu que no ha après la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre”, ha reblat De la Vega.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 44 = 48

Últimes notícies