HomeEsportsLa Diputació de Tarragona i els Consells Esportius fomenten l’esport a la...

La Diputació de Tarragona i els Consells Esportius fomenten l’esport a la demarcació amb un nou projecte adreçat a escoles, famílies i professionals

Esport en família i activitats a la natura, multiesports en edat escolar, activitats per a persones amb diversitat funcional i formació adreçada a professionals. Aquests són els quatre programes que impulsen la Diputació de Tarragona i l’Agrupació Territorial dels Consells Esportius del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per fomentar la pràctica esportiva a la demarcació de Tarragona. La iniciativa, que s’ha posat en marxa aquest curs 2020-2021 s’adreça a tota la població (infants, adolescents, joves, adults, gent gran, professionals de l’esport, i persones amb diversitat funcional física, mental o sensorial).

Els programes, finançats per la Diputació de Tarragona, s’articulen a través dels diferents consells esportius i contribueixen a la formació de professionals (monitors, tutors de joc, mestres d’educació física, etc.) i al foment i la promoció de l’activitat fisicoesportiva en l’àmbit escolar i familiar. Així mateix, tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones participants i fomentar valors com la constància, l’esforç, la inclusió o la cohesió social. Enguany, la institució supramunicipal ha destinat al projecte un total de 344.000 euros que han servit per impulsar una cinquantena d’activitats arreu de la demarcació, amb la participació de gairebé 10.000 persones al llarg del curs.

Cada consell esportiu organitza les activitats en funció de les característiques de la comarca, activitats que podran anar variant en funció de la demanda i les necessitats. Senderisme, curses solidàries, activitats nàutiques, caminades per l’entorn natural, jocs d’equip, aeròbic i danses, activitats aquàtiques adaptades, són només algunes de les propostes que s’emmarquen en aquest projecte que, d’altra banda, vol fomentar el coneixement de l’entorn més proper a través de propostes esportives que impliquin el desplaçament dels usuaris fins a altres municipis de la mateixa comarca. Les propostes adreçades a persones amb diversitat funcional compten amb el suport d’especialistes com fisioterapeutes o psicòlegs que els acompanyen en la realització de les activitats.

En un context encara marcat per la pandèmia de la Covid-19, la Diputació de Tarragona i els Consells Esportius són els encarregats d’adaptar els equipaments, les activitats, els equips de protecció individual i la pràctica esportiva a la normativa vigent, amb totes les garanties sanitàries.

Compromís amb l’esport en diferents àmbits socials

Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de fomentar l’esport arreu de la demarcació, ja que es tracta d’una part fonamental de la formació d’infants i joves que, a més, comporta un gran nombre de beneficis per a la salut física i emocional en totes les etapes de la vida. Amb aquest nou projecte, la Diputació de Tarragona referma i amplia el seu compromís amb l’esport, un compromís que ja havia adoptat fomentant any rere any l’esport de base i que ara s’amplia a altres àmbits com el familiar o el professional.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 85 = 94

Últimes notícies