HomeEsportsLa FCF confirma que el Perelló ha de jugar la promoció

La FCF confirma que el Perelló ha de jugar la promoció

La FCF ha fer public avui el comunicat que tots esperaven i que confirma el que ja haviem avançat ahir. Mitjançant el comunicat que adjuntem a continuació, la FCF ha confirmat que el Perelló haurà de jugar la promoció d’ascens davant el Montblanc i el Jesús Catalònia no podrà fer-ho. La Canonja es beneficia d’aquesta situació i evita el descens compensat a Tercera Catalana.

 

  • Comunicat FCF 

Des la Delegació de Terres de l’Ebre de la Federació Catalana de Futbol, fem arribar aquest comunicat mitjançant el qual volem informar sobre la problemàtica sorgida en la interpretació del reglament i del pla de competició envers als ascensos i promoció del grup 1 de 3a Catalana que pertany a la nostra territorial.

En primer lloc, en el pla de competició aprovat en l’última assemblea de clubs i que ha estat vigent els últims anys des que es va modificar la normativa on deia que els primers i segons classificats havien de jugar promocions d’ascens ( ja que cap campió tenia la possibilitat d’ascens directe) diu que: Dels tres grups de Tercera Catalana dels equips de la província de Tarragona (dos del Camp de Tarragona i un de les Terres de l’Ebre), ascendiran a Segona Catalana els tres campions de grups, el subcampió amb la millor classificació i el guanyador d’una eliminatòria que disputaran, a doble partit, els dos subcampions restants, previ sorteig per a determinar l’ordre dels partits (total cinc equips entre els tres grups de Tercera Catalana de la província de Tarragona) . En base a aquest pla de competició el campió de la categoria és la UD Jesús i Maria i el subcampió és el CE Perelló; per tant, la UD Jesús i Maria seria el qui tindria dret a l’ascens directe i per tant una plaça a 2na catalana. El CE Perelló per la seva part com a subcampió tindria dret a jugar la promoció d’ascens.

En segon lloc, la UD Jesús i Maria va ser sancionat la temporada 2016/2017 per la seva retirada durant la competició de 1era Catalana, amb 2 temporades sense dret a poder ascendir a superior categoria, essent per tant la vigent temporada (2018/2019) la última de compliment de la sanció.

En tercer lloc, el fet de no poder ocupar la plaça de superior categoria en base a lo exposat anteriorment, s’aplicarà l’article 208 del Reglament General de la Federació Catalana de Futbol que diu lo següent:

1.- Quan es produeixi una vacant en una categoria o divisió per motiu d’una retirada, fusió, absorció, descens d’un equip filial o per qualsevol altra circumstància, abans de formar-se el calendari, serà coberta, a través de l’Òrgan competent de la FCF, que resoldrà al respecte aplicant els següents criteris: a) En qualsevol cas, tindrà més dret a romandre en la categoria o divisió de què es tracti qui, essent adscrit a la mateixa del que va provocar la vacant, l’hagués perdut per un descens no compensat segons els criteris de Territorialitat, malgrat el fet de no ésser situat en lloc de descens; corrent-se, si s’escau, successivament les escales. b) Un cop exclosa la situació que preveu l’apartat anterior, gaudirà sempre de més dret el club amb millor classificació de la divisió o categoria immediatament inferior, sense perjudici del que disposa l’article 206.2, per als campionats formats per grups amb criteris geogràfics o de Territorialitat; corrent-se, si s’escau, successivament les escales.

2. Sense perjudici del que disposa l’article anterior, si la vacant es produeix per impossibilitat d’ascens de l’equip que ha quedat campió, per disposició reglamentària o disciplinària, ocuparà la plaça l’equip classificat a continuació del mateix grup en què es produeixi tal circumstància.

3.- Si ja fos publicat el calendari, en produir-se la vacant, l’Òrgan competent de la FCF podrà decidir entre deixar vacant la plaça o cobrir-la de la manera més adient, d’acord amb la classificació.

4.- Si, un cop començades les competicions, hi hagués alguna resolució d’un Organisme Superior, havent causat estat les actuacions dels clubs afectats, hom respectarà la categoria superior d’ambdós en la temporada següent, i el grup en qüestió romandrà conformat per l’excés de clubs derivat d’això. Aquesta situació quedarà regulada a l’acabament de la temporada mitjançant la modificació corresponent dels efectes classificatoris.

Que dóna per tant prioritat als descensos no compensats.

 

En quart lloc, també es cert que des d’aquesta Delegació, a preguntes de diferents clubs i diferents mitjans de comunicació es va fer la consulta davant la possibilitat inicial de la UD Jesús i Maria a tenir dret de jugar la promoció d’ascens contemplada al Pla de Competició, informant un cop consultat amb els serveis jurídics de la Federació Catalana de Futbol per part d’aquesta delegació, que en cap moment podia jugar per estar sancionat i que el millor classificat a continuació seria el beneficiat de la mateixa, ja que en cap moment el Reglament General regula els drets en fases de promoció.

Així mateix , creiem que ha pogut existir un error en la interpretació de l’article 208 del reglament general i de la consulta realitzada en el seu moment. Es per tot això i donades les circumstàncies que finalment s’han donat que el CF Jesús Catalònia no pot optar a jugar la promoció d’ascens

 

 

 
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 37

Últimes notícies