HomeSocietatLa Federació de Caça de l’Ebre renova la junta amb més dones...

La Federació de Caça de l’Ebre renova la junta amb més dones i perfils joves

La Federació de Caça de les Terres de l’Ebre ha renovat la seua Junta Directiva en el marc del procés electoral obert per a canviar els càrrecs i la presidència de l’entitat. Com a president de la Federació ebrenca repetix el deltebrenc José Pedro Tomàs, que ha renovat el càrrec amb una nova candidatura que inclou la incorporació de dones i també de perfils més joves. Malgrat el procés electoral obert, la candidatura encapçalada per Tomàs ha estat l’única presentada i, per tant, no ha calgut la celebració d’eleccions. Tomàs creu que el fet que no s’haja presentat cap altra candidatura avala la seua tasca al capdavant de la Federació. “Ens ha donat ànims per a seguir lluitant”, ha assegurat en una entrevista a Delta.Cat.

Entre les prioritats de la nova junta hi ha el fet de treballar el relleu generacional i la incorporació de dones a les societats de caçadors. “És importantíssim que les dones estiguen a la Junta Directiva i al món de la caça perquè fan falta. Tenen una altra forma de veure la caça, una altra visió, i ens cal este punt de veure més enllà”. Segons Tomàs, la presència de dones en el món de la caça ja és una realitat i cal fer este pas d’incorporar-les en llocs de representació a les societats de caçadors. A més d’incorporar algunes dones a la nova junta directiva, s’ha buscat també presència femenina en altres àmbits de treball dins de la Federació: “hem fet una reestructuració important i hem marcat una nova forma de treballar, a través de diferents assessors i col·laboradors, com a suport al treball de la Junta, i aquí també hem incorporat dones que ens estan assessorant en tot moment en, per exemple, tot el tema esportiu”. Pel que fa al relleu generacional, Tomàs ha explicat que cal treballar per a poder mantindre viva la tradició de la caça a les Terres de l’Ebre. Actualment, la Federació ebrenca està formada per 68 societats de caçadors i al voltant de 4.000 llicències federatives. “És un volum que no està gens malament, però està clar que cal treballar per a assegurar el relleu, la gent se fa gran i si no hi ha renovació anirà baixant tot”, insistix Tomàs.

Respecte a les principals línies de treball, Tomàs ha explicat que com a Federació han començat ja a treballar en la nova normativa de gosseres que es començarà a aplicar en pocs mesos. “S’ha de començar ja a posar fil a l’agulla perquè d’aquí dos mesos començaran ja les revisions, hem d’informar correctament i anar dient als caçadors el que han de fer per a posar-se al dia”, va manifestar.

Tomàs confia que tant els ajuntaments com els Agents Rurals dixen uns mesos als caçadors per a poder-se anar adaptant a la nova realitat. “És una cursa en la que anem tots en la mateixa línia. Hem de treballar tots plegats per fer les coses bé, però el que no pot ser és que l’endemà d’entrar en vigor la normativa comencen a haver-hi denúncies, o aixecament d’actes. Esta no hauria de ser la forma de treballar, perquè serà un problema. Hem de tindre paciència tots, s’han de fer les visites que calgue per a dir ‘tu ho estàs fent bé’ o ‘tu ho estàs fent malament’ i dir-los-hi com se pot arreglar”, ha explicat.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

41 + = 42

Últimes notícies