HomeComunicaci贸La Festa dels Premis Premsa Comarcal ser脿 el 31 de maig, un...

La Festa dels Premis Premsa Comarcal ser脿 el 31 de maig, un reconeixement a les cap莽aleres i professionals del sector

L鈥橝ssociaci贸 Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) ha presentat en roda de premsa a l鈥橢spai L铆nia de Barcelona els actes de la Festa dels Premis Premsa Comarcal que se celebrar脿 el divendres 31 de maig a partir de les 19:00 hores, a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contempor脿nia de Barcelona (CCCB).

A la roda de premsa han participat el president de l鈥橝CPC, Francesc F脿bregas; els vicepresidents Ferran Perdrix i Francesc Florensa; i la vocal de la junta, Estel Huguet.

Tal com ha explicat Francesc F脿bregas, 鈥aquesta gala ha de servir per unificar tots els guardons que des de l鈥檈ntitat lliur脿vem al llarg de l鈥檃ny en les nostres diferents trobades sectorials i vam pensar que una bona manera de fer-ho seria convertint l鈥檃cte en una festa de celebraci贸. La gala vol ser un reconeixement a totes les cap莽aleres i professionals de la Premsa Comarcal鈥.

La gala comptar脿 amb una part institucional de lliurament de premis i amb una altra part festiva que s鈥檃niran intercalant. La periodista Candela Figueras ser脿 la mestra de cerim貌nies d鈥檜na festa en la qual es podr脿 gaudir amb l鈥檈spectacle del reconegut mag Jordi Caps i la desacomplexada m煤sica urbana del duet Figa Flawas.

Durant la gala, l鈥橝CPC atorgar脿 diversos guardons, com el Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat que, com ja es va avan莽ar, rebran estudiants de sis instituts catalans pels seus treballs period铆stics. Aix铆 mateix, aquell dia tamb茅 es lliuraran els Premis a les Millors Portades de l鈥橝ny, el Premi a la Millor publicaci贸 Digital, el Premi Premsa Comarcal de Fotografia Period铆stica, i el Premi d鈥橦onor de la Premsa Comarcal, que guardona persones que han destacat per la seva traject貌ria al m贸n de la comunicaci贸 i que representen els valors de la premsa comarcal.

Pel que fa al Premi d鈥橦onor de la Premsa Comarcal, avui s鈥檋a anunciat que recaur脿 en el conegut periodista Antoni Bassas. Tal com ha dit Francesc F脿bregas, 鈥per la seva traject貌ria, per la seva professionalitat i per ser un referent en el m贸n dels periodistes. Sempre ha cregut en la premsa comarcal, sempre que li hem demanat col路laborar mai ens ha fallat. I ara que el periodisme est脿 en q眉esti贸 est脿 b茅 posar en valor la feina d鈥檜na primera espasa del periodisme鈥. Aquesta ser脿 la tercera edici贸 d鈥檜n premi que anteriorment van rebre Ramon Besa i Rosa Maria Calaf.

La Festa dels Premis Premsa Comarcal es duu a terme amb el suport del Departament de la Presid猫ncia de la Generalitat de Catalunya i la col路laboraci贸 del Centre de Cultura Contempor脿nia de Barcelona. La roda de premsa s鈥檋a dut a terme amb la col路laboraci贸 de Comunicaci贸 21

Llibre resum actes 40 anys聽

La roda de premsa ha servit tamb茅 per presentar el llibre Commemoraci贸 dels 40 anys: recopilaci贸 dels actes de l鈥檃niversari de l鈥橝ssociaci贸 Catalana de la Premsa Comarcal. Tal com ha explicat Francesc Florensa, 鈥es tracta d鈥檜n volum editat per l鈥橝CPC i coordinat pel periodista Juan Pablo Torrent-Faura, que detalla amb el suport d鈥檜na profusa part gr脿fica, tots els actes que es va dur a terme arreu de Catalunya durant l鈥檃ny del 40猫 aniversari; des de la gala inaugural celebrada al Gran Teatre del Liceu fins a la clausura celebrada al Palau de la M煤sica, passant per la trentena d鈥檃ctivitats itinerants dutes a terme en diferents ciutats de Catalunya les quals van ser organitzades per les cap莽aleres associades del territori鈥.

El llibre compta amb una vintena d鈥檃rticles signats per personalitats del m贸n period铆stic, acad猫mic, empresarial i institucional. Entre els periodistes, destaquen noms com Ramon Besa, Xavier Grasset, Iu Forn o Jordi Grau, entre altres. Del m贸n acad猫mic, cal ressaltar, el deg脿 de la Facultat de Comunicaci贸 de la UAB, Enric Mar铆n, o els seus hom貌legs a la Pompeu Fabra, Carles Pont, o la Blanquerna, Joan Sabat茅. L鈥檈mpresa est脿 representada pel president de PIMEC, Antoni Ca帽ete; i en la part institucional, signen articles les principals autoritats del pa铆s com el president de la Generalitat, Pere Aragon猫s, o la presidenta del Parlament, Anna Erra.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

2 + 3 =

脷ltimes not铆cies