HomeSocietatLa festa d'hivern torna amb força a Tivenys per Sant Antoni

La festa d’hivern torna amb força a Tivenys per Sant Antoni

Tivenys va recuperar el gros de la festa de Sant Antoni com a festa major d’hivern el 2020, amb més dies de festa, però tot just després, durant dos anys, ha hagut de resignar-se a mantenir-la amb les dures restriccions que imposava la pandèmia, i més encara, al gener.

Enguany s’ha previst un programa de cinc dies en què no falten alguns dels actes més tradicionals, com ara la tradicional Oferta (dissabte, a les 16.30 h, després del dinar popular d’olla barrejada) o la Publicata, divendres a la nit, i que per primera vegada es desvincularà de la representació teatral de la Barraca, que no es farà. Durant la Publicata, a peu o a llom dels matxos, mules o burros, els actors dels Comediants de Tivenys fan un recorregut pels carrers del poble acompanyats pels vilatans i reciten versos de contingut irònic o sarcàstic sobre determinades persones o fets que s’han esdevingut a la població.
Tot i l’absència de la Barraca, hi haurà més contingut i per a un públic més divers. Es farà la Publicata infantil i el Ball de Vermut per a la gent gran, dissabte, a les 12 h, un dels actes que es van estrenar el 2020 i que va tenir més èxit.

També destaca la programació de dos actes excepcionals de promoció cultural: el divendres, a les 19 h, a la nova sala cultural Lo Reservat, es presentarà la revista de música i cultura popular Caramella i es farà un col·loqui sobre les Terres de l’Ebre com a cruïlla del país, i el dilluns, a les 19h, a l’Ajuntament, s’impartirà la conferència ‘Sant Antoni, Maestrat i Terres de l’Ebre, una festa en comú’. Abans, a les 16.45 h, al Centre d’Interpretació, s’haurà fet un taller de màscares de dimoni, amb contalles de Sant Antoni. La missa en honor a Sant Antoni i la benedicció d’animals es farà el dimarts, dia 17, a partir de les 12 del migdia.

També hi haurà ballada popular de jotes al carrer, diumenge, a la plaça Major, i oci nocturn per als més jóvens, dissabte, amb la Nit del Pecat, al Centre d’Equipaments Culturals (CEC).

El programa també inclou un dinar organitzat per l’Associació de Dones, diumenge, al CEC, amb posterior ball de tarda.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 24

Últimes notícies