HomeAgriculturaLa fira de l'oli i la garrofa de Jesús inicia el Cicle...

La fira de l’oli i la garrofa de Jesús inicia el Cicle de Conferències amb la reforma de la PAC en el sector de l’oli d’oliva

El Cicle de Conferències Daniel Mangrané, que l’organitza la Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, donarà el tret de sortida el pròxim 23 de febrer amb format de sessió informativa sobre la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) en el sector de l’oli d’oliva.

Malgrat que la XXVII fira no arribarà fins a meitat del mes de maig, des de l’organització s’ha cregut convenient no ajornar la xerrada i conèixer tots els detalls al voltant d’una reforma que s’aplicarà durant el període 2023‐2027, ja que és una qüestió que preocupa al món de la pagesia.

Valentí Marco, subdirector general de Gestió i Control d’Ajuts Directes del departament, parlarà sobre els ajuts directes al sector de l’oli, mentre que la seua companya Pilar Ricart, cap del Servei d’Ajuts a la Sostenibilitat Agrària ho farà sobre les mesures agroambientals del sector de l’oli.

La nova regulació passa a ser una política orientada a la consecució de resultats concrets, vinculats bàsicament als objectius de sostenibilitat.

Els principals objectius se centren en aspectes econòmics, mediambientals i socials, per tal de mantenir el suport a la renda i garantir la viabilitat de les explotacions amb un nivell més ambiciós pel que fa al medi ambient.

Els pagesos coneixeran durant les dos xerrades detalls al voltant del Pacte Verd Europeu, que consisteix a anar reduint l’ús de pesticides de síntesi química de fertilitzants i antimicrobians, augmentar la superfície d’agricultura ecològica i protegir i recuperar la biodiversitat.

Les conferències, obertes a tot el públic, tindran lloc el pròxim 23 de febrer a les 17.30 hores a l’Edifici de la Immaculada, seu de l’EMD de Jesús.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 61

Últimes notícies