HomeSocietatLa Fira de l'Oli i la Garrofa de Jesús supera en escreix...

La Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús supera en escreix les espectatives l’any del seu vint-i-cinquè aniversari

La Fira de l’Oli i la Garrofa de les Terres de l’Ebre de Jesús va tancar portes diumenge a la nit després de complir amb escreix les expectatives creades al voltant d’una programació pensada per la commemoració del seu vint-i-cinquè aniversari. Una exposició del 25 Anys de la Fira de l’Oli, l’estrena de l’espectacle dels Quicos “Pregunteu-li a l’olivera”, la potenciació de tot el relatiu als concursos, la presència de l’oli d’oliva a l’espai Àgora, i el manteniment dels concursos que des de fa anys formen part de la idiosincràsia de la mateixa fira de Jesús han estat prou al·licients, juntament amb un cap de setmana climatològicament excel·lent, per poder estar parlant d’un dels millors certàmens dels darrers anys.

Víctor Ferrando, alcalde de Jesús, comentava que tenien molt il·lusió en remarcar tota la feina que s’havia fet durant els últims vint-i-cinc anys: “Ens hem fet grans i hem crescut tots junts. Al voltant de l’oli d’oliva, i els darrers anys també amb la garrofa. Hem tingut sempre clar que al marge de l’element comercial i festiu que ha de tenir una fira com la nostra era imprescindible donar-li un efecte d’arrelament a la terra. Perquè per exemple l’olivera és un testimoni del pas del temps i un indiscutible element intergeneracional, o els pagesos, creadors d’un paisatge que acaba convertint-se en la nostra pròpia identitat. I si podem aportar el nostre granet d’arena per ajudar a una millor comercialització de l’oli i la garrofa que no dubti el sector que sempre ens tindrà al seu costat”. 

Després de la inauguració oficial de la fira a càrrec de l’empresari jesusenc Primitivo Conesa, es va retre un homenatge a les quatre empreses que han estat presents a totes les edicions, la Cooperativa Soldebre, Carnisseria Julve, Forn de Carlos Ripollés i Primitivo Conesa, per acabar donant una distinció a totes aquelles persones que durant els darrers anys han participat en l’organització del certamen com a membres de la comissió organitzadora, mestres del morter o col·laboradors de la comissió de festes. A partir d’aquell moment els actes es van anar multiplicant i els carrers i espais de Jesús es van anar omplint d’una activitat frenètica amb un complet programa d’actes pensat per commemorar el quart de segle de la fira.

En el gran capítol de concursos Guillermo Panisello fent en vint minuts 3,025 quilos d’allioli va guanyar el concurs d’allioli passant a formar a part de la Confraria de Mestres del Morter. En l’apartat juvenil les guanyadores van ser Paula Tejeda i Noelia Gallego que van fer 840 grams cadascuna. David de la Vega amb un allioli de codonyat va guanyar el concurs d’allioli adobat, i el sempre curiós concurs de llançadors de pinyols en la boca va guanyar-lo Cristian Melero en la modalitat absoluta amb un llançament de 12,90 metres, mentre que en juvenils el guanyador va ser Marc Sánchez amb una marca de 2,70 metres. Fa vint-i-cinc anys que es fa el concurs de plegadors d’olives sense ungles i en aquesta ocasió la guanyadora va ser Joana Galcerà plegant en quinze minuts 5,825 quilos d’olives. Les millors olives posades segons el jurat van ser les de Maria José Suñer. El concurs de cuina de rebosteria de garrofa el va guanyar Gemma Escudero. En el decurs de la fira també se sortegen obsequis específics. Són els que van guanyar Eva Baiges per participar en el concurs popular de tast d’olis, i el d’Elena Sánchez per fer-ho al de les Empreses Innovadores de la Garrofa (EIG).

Un altre dels premis lliurats va ser l’escollit per un qualificat jurat de gastrònoms que havien de decidir quin era el Millor Oli Gastronòmic d’aquesta edició a partir dels finalistes del Concurs al Tast d’Olis. El premi, com l’any anterior, va obtindre’l l’oli Montsagre Selecció Familiar Varietat Picual, de l’empresa Alanterres d’Horta de Sant Joan. El mateix oli que durant el matí havia rebut el guardó al Millor Oli del XXXVI Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre imposant-se a les 70 mostres presentades. La festa va acabar amb el sorteig en pes en oli entre els visitants de la fira. L’afortunat en pujar a la bàscula va ser Joaquin Anguera Pedrola, veí de Tortosa, marxant cap a casa amb 103 litres d’oli d’oliva verge. La comissió i secció de festes, així com altres jesusencs i jesusenques, van viure els dies de fira amb indumentària de pagès donant un color especial i homenatjant així al món de la pagesia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 76 = 83

Últimes notícies