HomeSocietatLa gala taurina de les Terres de l’Ebre arriba el dissabte 11...

La gala taurina de les Terres de l’Ebre arriba el dissabte 11 de febrer amb més força i més premis que mai

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre (APCTTE) prepara per a este dissabte 11 de febrer la IX Gala Taurina. Serà al Delta Hotel de Deltebre a les 21.00 hores, en un sopar de gala, que tindrà un preàmbul a les 19.30 hores amb la xerrada que oferirà el periodista expert en tauromàquia Chapu Apaolaza.

Com explica Santi Albiol, president de l’APCTTE, es tracta de la primera gala després de la pandèmia, “l’havíem consolidat els anys passats, però no l’havien pogut fer el 2021 i 2022 i la recuperem ara tornant als índexs de normalitat absoluta, i havent superat a la temporada anterior les xifres de nombre d’espectacles organitzats respecte al 2019 abans de la pandèmia”.

La gala servix per a reunir els amants de la festa dels bous i premiar els millors. Com diu Albiol, “intentem englobar tot allò que passa a la festa dels bous a les Terres de l’Ebre, tant pel que fa a l’exhibició de bous serrils com els bous de les ramaderies, així com el treball d’aquells que organitzen els actes”.

D’esta manera, dissabte a la nit es desvelaran els guanyadors de tretze premis específics. Per exemple, amb relació a l’apartat reservat exclusivament al bou serril, s’escollirà el millor bou de la temporada, el millor embolat, el millor cartell de penyes, la millor presentació del bou, i el millor bou serril de la temporada.

Referent al capítol de bous de ramaderia o de corro, rebrà premis el millor bou capllaçat, el millor embolat de corro, el millor desafiament entre ramaderies de les Terres de l’Ebre, la millor prova o encierro al carrer, el millor conjunt de tarda de vaques, el millor treball de vaca i bou de corro, i la millor tarda de vaques. També està previst lliurar el Premi Rogelio Martí a la ramaderia més regular de la temporada.

La gala també servirà per a fer reconeixements a les penyes que celebren aniversari de 10 i 20 anys, i que són molt més de les habituals per la no celebració de la festa els dos anteriors. i donar els premis de fotografia tant en l’apartat de plaça com de camp. Entre les novetats d’enguany hi ha la instauració d’un guardó d’àmbit estatal, el I Premi Terres de l’Ebre 2022 al Projecte de Major Difusió, i que ja se sap que rebrà la Plataforma per la Defensa de la Tauromaquia TradicionaL.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 62

Últimes notícies