HomeAgriculturaUnió de Pagesos lluitarà el 2023 per rebaixar costos de producció i...

Unió de Pagesos lluitarà el 2023 per rebaixar costos de producció i incorporar joves al camp

Unió de Pagesos lluitarà per una rebaixa dels costos de producció i que es faciliti la incorporació de joves pagesos, com a lluites destacades en el  Pla de Treball per al 2023 aprovat aquest matí a Vic per la 2a Assemblea Nacional, que ha reunit més de 100 delegats d’arreu de les comarques catalanes.

El sindicat davant un nou increment generalitzat de costos de producció defensarà mesures perquè els costos siguin assumibles per a la pagesia, per mitjà, entre altres, de la reducció de l’IVA de tots els bens i serveis necessaris per a la producció agrària i ajuts per assumir les noves obligacions del decret de fertilització.

Unió de Pagesos vetllarà perquè s’aprovi el Pla Nacional per a la incorporació de joves el 2023 i que aquest inclogui les aportacions efectuades pel sindicat el 2022. El sindicat denuncia la preocupant davallada del nombre d’incorporacions de joves el 2022, només 212 mentre que l’any anterior s’hi van incorporar 279. La mitjana d’incorporacions a Catalunya els darrers 5 anys (2018-2022) és de 242 (1211 en cinc anys).

Unió de Pagesos remarca que la burocratització llastant del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural no facilita les coses per a la continuïtat del model de la pagesia vinculada al territori, ja sigui en la incorporació de joves com en les gestions de tots els sectors de producció.

A banda de la lluita contra l’increment dels costos de producció, la proposta de Pla de Treball 2023 apunta, en primer lloc, que s’ha de continuar treballant per un mercat just, transparent i equitatiu a la cadena alimentària. En segon lloc, reclama que el sindicat situï la importància de la pagesia per al país, perquè l’alimentació és un pilar fonamental de la societat i l’agricultura i la ramaderia són imprescindibles. Altres aspectes que es tractaran seran aconseguir que l’aplicació de la Política Agrària Comuna beneficiï la pagesia i no pas els especuladors, la necessitat d’una gestió eficient de la fauna salvatge davant l’increment continuat de danys any rere any, la protecció de l’espai agrari, l’adaptació al canvi climàtic i l’assoliment d’unes assegurances agràries útils, entre altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + = 13

Últimes notícies