HomeSense categoriaLa Generalitat destina 550.000 euros a impulsar la "competitivitat i qualitat" del...

La Generalitat destina 550.000 euros a impulsar la “competitivitat i qualitat” del sector artesanal a Catalunya

TERRES DE L’EBRE // La Generalitat destina 550.000 € per reactivar el sector artesanal després de la crisi generada per la pandèmia de la covid-19 i per fomentar-ne la “competitivitat i qualitat”, segons ha anunciat la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta. Ho ha fet en el marc del Congrés Professional d’Artesania, que té per lema ‘Welcome: del souvenir a l’experiència’. Durant la intervenció Vilalta també ha anunciat la creació del programa Rutes Artesanes Catalunya. Es tracta d’una oferta de vuit rutes turístiques que tenen l’objectiu de “potenciar el patrimoni artesanal i posicionar l’artesania en el mapa turístic català”, segons ha indicat la responsable de Comerç.

La iniciativa, que es posarà en marxa el setembre, inclourà zones d’oficis singulars, punts d’interès artesanal i museus vinculats a l’artesania repartits per tot el territori. Són una quarantena de localitzacions que es complementaran amb un suport audiovisual i que serviran per “posar en valor l’autoria i l’ofici, així com l’entorn que ha afavorit l’aparició d’esta activitat arreu del país”.

Vilalta ha volgut incidir en la voluntat del Govern d’estar “al costat del sector artesanal”, especialment en aquest context de pandèmia, per aconseguir “millorar-ne la posada al dia, modernització i rendibilitat, i impulsar-ne alhora un creixement sostenible i respectuós amb l’entorn i el medi ambient”.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement ha obert la convocatòria de les subvencions en l’àmbit de l’artesania, i estarà disponible fins al pròxim 15 de juny.

Igualment, pel que fa als ajuts, estos s’inclouen en dos programes que volen fomentar actuacions per “potenciar” la transformació digital i “promoure” la comercialització dels productes de les empreses artesanes.

Un dels programes està enfocat al creixement i competitivitat de l’empresa artesana per reforçar-ne l’estructura. L’altre dóna suport als municipis per fomentar la implantació d’establiments d’activitats singulars de caràcter artesanal i prestigiar les fires i mercats d’artesania. La sol·licitud dels ajuts es farà telemàticament.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

87 + = 88

Últimes notícies