HomeSense categoriaLa Generalitat inaugura el nou Palau de Justícia de Tortosa

La Generalitat inaugura el nou Palau de Justícia de Tortosa

El nou Palau de Justícia de Tortosa ja és una realitat. Es tracta d’unes instal·lacions que responen a una llarga reivindicació dels diferents actors jurídics del Baix Ebre. Suposen una inversió de 5,1 milions d’euros i són les úniques dependències judicials de nova planta que el Departament de Justícia ha construït a tot Catalunya.

Aquest dissabte, just abans de la inauguració, hi haurà una jornada de portes obertes al públic amb visites guiades a les instal·lacions. Serà des de les 10 h fins a les 11.30 h -que és quan es permetrà l’entrada al darrer grup- i no cal inscripció prèvia. Les visites permetran als ciutadans interessats conèixer, entre d’altres, les sales on se celebren les vistes, les sales on es fan les rodes de reconeixement i les sales de medicina forense, on es realitzen les autòpsies.

L’acte d’inauguració començarà a les 12 h a la plaça dels Estudis, just davant de l’accés principal de les noves dependències, i comptarà amb la presència de diferents autoritats del Govern, de l’Administració local i del món judicial.

 

La ciutat dobla l’espai actual per a usos judicials i arriba als 7.700 m2

El nou equipament té una superfície útil de més de 3.500 metres quadrats, distribuïts entre una planta baixa i tres pisos d’alçada. D’aquesta manera, les dues seus judicials de Tortosa sumen més de 7.700 metres quadrats. És a dir, que el conjunt dels jutjats disposa ara de pràcticament el doble d’espai que fins a la data.

 

Regenerar el nucli antic

La construcció d’aquestes noves dependències també han suposat una reurbanització de la plaça dels Estudis i d’una placeta al carrer Sant Felip Neri. Aquests nous espais públics fan de nexe entre els dos edificis i formen part del nou pol judicial de Tortosa, que contribuirà a la regeneració del nucli antic.

 

Jutjats moderns amb més protecció per a víctimes i testimonis

Les noves instal·lacions preveuen espais específics i circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. L’objectiu d’aquest disseny és evitar que la visita als jutjats signifiqui, de nou, una experiència traumàtica per a les persones que han estat objecte d’un delicte.

 

Prop de 80.000 ciutadans beneficiats

El partit judicial de Tortosa presta servei a 14 municipis que pertanyen a la comarca del Baix Ebre, amb una població total del partit judicial de prop de 80.000 habitants, dels quals 34.000 pertanyen a Tortosa.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 39

Últimes notícies