HomeSuccessosLa Guardia Civil ha localitzat un taller mecànic clandestí en terme municipal...

La Guardia Civil ha localitzat un taller mecànic clandestí en terme municipal d’Amposta

Dins de les inspeccions, les quals en matèria fiscal es venen desenvolupant per unitats territorials de la Guàrdia Civil en Terres de l’Ebre i sobre la gestió de residus tòxics i perillosos per part del SEPRONA, una de les patrulles del Puesto d’Amposta, va localitzar en una nau industrial d’aquesta localitat, un taller clandestí dedicat al manteniment i reparació de vehicles de motor.

Els agents van comprovar que el responsable del taller no disposava de llicència d’activitat
i no es trobava inscrit com a empresa davant la Seguretat Social, mancant dels requisits establerts per l’Administració.

A l’interior de la nau, van trobar diversos vehicles de motor que estaven sent reparats, així com maquinària industrial, recanvis i eines relacionades amb l’activitat citada. Per tot el local, es van trobar pneumàtics usats, bateries i peces d’altres vehicles, a més de restes d’oli usat i motors en desús.

Gran part dels residus trobats tenien la qualificació de perillosos; els mateixos estan subjectes a les obligacions establertes per als residus perillosos i contaminats, havent de rebre un tractament específic quant al seu emmagatzematge i amb obligació de retirada per un gestor autoritzat, pel seu alt grau de contaminació per al medi ambient.

Arran de la inspecció, es van estendre diferents actes de denúncia per infraccions administratives relacionades amb residus, seguretat industrial i documentació necessària per a desenvolupar aquest tipus d’activitats, així com per infraccions de caràcter tributari i obligacions fiscals derivades de la seguretat social.

Foto: Cedida

Així mateix, durant la inspecció van trobar una persona treballant en el taller d’origen estranger, que mancava de documentació per a la seva legal estada en el territori i sense contracte de treball.

Es dona la circumstància, que aquest mateix taller ja havia estat denunciat per exercir activitat de taller sense autorització, l’any passat.

Totes les denúncies van ser remeses a les autoritats competents en cadascuna de les matèries, com ara l’Ajuntament d’Amposta, Departament de la
Vicepresidència i de Politiques Digitals i Territori i Departament d’Empresa i
Treball de la Generalitat de Catalunya.

Significar que, en els últims anys, tant per part del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona i resta de les seves Unitats territorials, en moltes ocasions en col·laboració amb diferents policies locals, es venen desenvolupant campanyes per al control dels tallers mecànics, en ser potencials generadors de residus perillosos, amb un alt risc de contaminació sobre el sòl, les aigües subterrànies i fins i tot sobre l’atmosfera.

És molt important destacar el paper que juga el ciutadà a l’hora de triar on portar el seu vehicle a reparar, o realitzar el manteniment, ja que els establiments legals realitzen la seva activitat respectant el medi ambient, donen major garantia en els treballs que s’efectuen i són un comerç lícit.

Qualsevol tema relacionat amb residus, mal mig ambiental tant a la flora com a la fauna, el telèfon 062 de la Guàrdia Civil està disponible tots els dies durant tot l’any.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 60

Últimes notícies