Este dilluns Barcelona va acollir el lliurament dels premis i la presentació de la Guia Macarfi 2025, en un acte celebrat a la sala La Paloma. En la gala 2025, conduïda per l’humorista Carlos Latre, també es van donar a conèixer els números 1 de les vuit zones gastronòmiques que inclou la guia (Catalunya, Comunitat de Madrid, País Basc, País Valencià, La Rioja, Andalusia, Cantàbria i Principat d’Astúries), on El Celler de Can Roca s’ha posicionat en el primer lloc de Catalunya, i el restaurant Ibai, del País Basc, amb el premi Rookie (millor obertura del 2024).
Els restaurants Disfrutar a Catalunya, DiverXO a Madrid i Asador Etxebarri del País Basc, entren al Top of The Tops Macarfí, per haver liderat la primera posició de la seua comunitat durant tres anys seguits.
En esta guia, que es publica en castellà i anglès, hi ha presents 4.000 ressenyes dels restaurants més interessants de cada comunitat, on també han tingut cabuda restaurants de les Terres de l’Ebre. Així s’hi pot trobar el Restaurant Les Moles d’Ulldecona, Villa Retiro de Xerta, l’Antic Molí d’Ulldecona, Citrus del Tancat a Alcanar, Albert Guzmán de la Ràpita, La Llotja de l’Ametlla de Mar, l’Algadir del Delta a Poble Nou del Delta, Restaurant l’Hort de Fortunyo a Arnes, Casa Asmundo de la Ràpita, El Pescador Casa Angelina de les Cases d’Alcanar i Can Josep a Bot.
La Guia Marcarfi és una de les més valorades pel seu caràcter independent, amb criteris d’avaluació diversos, que inclouen el menjar, la decoració, qualitat del servei i el preu. Les persones que valoren els restaurants són gent que no són crítics ni professionals però tenen una sensibilitat gastronòmica i sentit comú.