HomeEconomiaLa inflació remunta al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre...

La inflació remunta al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i se situa al 3,5%

L’IPC interanual al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre torna a enfilar-se a l’abril, després d’un març amb una rellevant rebaixa de tres punts en els preus. Del 2,1% d’IPC interanual del març, s’ha passat al 3,5% al mes d’abril. La variació entre els dos mesos ha estat del 0,8%, segons les dades que ha publicat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Els aliments i les begudes no alcohòliques continuen liderant l’increment de preus. Són un 13,2% més cars que fa un any (0,5% respecte del març). Compensa l’encariment, els preus a la baixa de l’habitatge, els carburants, l’aigua i els subministraments de gas i llum, que mantenen la tendència de reduir preus amb un 12,6% de reducció de l’IPC interanual i un 1,5% intermensual.

A les comarques tarragonines i ebrenques, la roba i el calçat ha contribuït a la reducció de la inflació, amb preus un 2,3% inferiors a l’abril de l’any passat, però amb increment respecte al març d’enguany del 9%. En canvi, el transport, trenca la tendència de l’abaratiment i els preus del sector s’han encarit un 1,2%. Les begudes alcohòliques i el tabac s’han encarit un 8,6%, l’oci i la cultura i els restaurants i els hotels també han augmentat l’IPC interanual un 5,4% i 6,3%, respectivament.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 87 = 89

Últimes notícies