HomePolíticaEl ple de Tortosa aprova el Consell de la Infància, que donarà...

El ple de Tortosa aprova el Consell de la Infància, que donarà veu als xiquets i es reunirà una vegada al mes

L’Ajuntament de Tortosa va formalitzar en l’últim ple la constitució del Consell de la Infància de Tortosa, així com el reglament que en regirà el funcionament. Es tracta d’un òrgan integrat per un total de 30 xiquets i xiquetes de la ciutat, en representació de la resta de companys de les respectives escoles, als quals es vol donar veu en el disseny i en el debat d’aquells afers que afecten el dia a dia de Tortosa. “No es tracta que opinen només d’aquelles qüestions que els afecten més directament per la seua edat, sinó també d’obrir a opinar i a aportar la seua visió pel que fa a altres qüestions quotidianes; que puguen opinar de tot”, ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

L’alumnat que forma part del consell representa les quinze escoles del municipi, tant de la ciutat com dels pobles, així com també dels dos centres per a infants amb necessitats especials. Cada centre ha triat els seus dos representants, un xiquet i una xiqueta, que parlarà en nom de la resta de companys. Estos representants seran d’un grup de quint i un del grup de sext, per tal que anualment es puga anar renovant la meitat de la composició de l’òrgan.

L’aprovació del Consell culmina les primeres passes dutes a terme durant les setmanes prèvies pel grup laboratori, que ha rebut l’assessorament de la professora de la Universitat de Barcelona Ana Novella -especialista en consells d’infància- i n’ha posat les bases: els mateixos menors, amb fins a quatre trobades, van definir el funcionament de l’òrgan, van establir la periodicitat amb què duran a terme les reunions i fins i tot van determinar la itinerància de les trobades. El Consell es reunirà un cop al mes. “Les primeres reunions han servit per a observar l’esforç que fan els xiquets i xiquetes per a arribar a acords i per a escoltar-se els uns als altres”, ha remarcat l’alcaldessa, que ha avançat que, davant les ganes expressades pels membres del grup laboratori i pel fet que d’aquí a poc temps iniciaran l’etapa als instituts, l’Ajuntament posarà les bases durant el proper mandat municipal per a la constitució del Consell de l’Adolescència de Tortosa.

Ple de maig

L’aprovació del Consell de la Infància es va dur a terme en la sessió ordinària del ple municipal de maig, amb el vot favorable de tots els grups, si bé la CUP, Movem i ERC van acusar el Govern municipal de Junts per Tortosa d’accelerar la creació del Consell abans de les eleccions municipals. El ple del dia 8 va ser el darrer ple ordinari del mandat. A més a més, la CUP va demanar que els consells de participació ciutadana siguen decisius i no només consultius, com s’han plantejat fins ara. “Les persones que hi participen han de poder vore que el que s’hi parla té una incidència real en les decisions polítiques”, va manifestar el regidor cupaire, Sergi Arnau.

Roigé va recordar que durant el mandat s’ha renovat el Consell de Serveis Socials i el de Dones, s’ha creat el de Salut i el Consell LGTBI i s’ha treballat “des de fa temps” per a fer possible la constitució del Consell de la Infància, per la qual cosa va defugir que es tracte d’un gest electoralista.

El portaveu de Movem, Jordi Jordan, va reivindicar que el seu grup havia reclamat a principi de mandat un Consell de la Infància, i va reclamar més participació dels grups de l’oposició en l’elaboració del reglament de l’òrgan, tot i que Roigé li va respondre que la faena ha estat feta exclusivament pels tècnics i els xiquets i xiquetes.

En el mateix ple es va tombar una moció de Ciutadans que demanava un pla d’imatge de les voreres i una planificació del manteniment. Va comptar amb els vots a favor de Movem i PSC, l’abstenció d’ERC i el vot contrari de Junts i la CUP, que per sistema continua votant en contra de les iniciatives del partit taronja.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 34

Últimes notícies