HomeEconomiaLa junta general d'accionistes d'Ercros aprova la nova política de retribució a...

La junta general d’accionistes d’Ercros aprova la nova política de retribució a l’accionista

La junta general d’accionistes d’Ercros ha aprovat aquest divendres una nova política de retribució a l’accionista segons la qual la societat retribuirà l’accionista amb un pay-out màxim (dividend més recompra d’accions per a la seva amortització) del 50% del benefici d’aquest exercici, del 2022, 2023 i 2024. La retribució quedarà condicionada a l’obtenció d’un benefici mínim de 10 milions d’euros i que al tancament de l’exercici la ràtio deute financer net/ebitda ordinari sigui inferior o igual a 2, i la del deute financer/fons propis inferior o igual a 0,5. La companyia ha celebrat aquest divendres la junta general d’accionistes encapçalada pel president de la companyia, Antonio Zabalza.

En la seva intervenció, Zabalza ha fet esment a l’aprovació per part del consell d’administració, que es va celebrar aquest dijous del sisè programa de recompra d’accions pròpies per a la seva amortització, que estarà vigent des de l’1 de juliol del 2021 fins al 22 de juny del 2022, amb un import màxim de 15 milions d’euros.

Entre les propostes d’acords sotmeses a la junta, s’han aprovat els comptes anuals de 2020, així com la incorporació i modificació de diversos articles dels estatuts socials per a adaptar el seu contingut a la legislació vigent i al reglament del consell d’administració recentment modificat de conformitat amb les recomanacions del Codi de Bon Govern de les societats cotitzades de 2020.

Entre aquestes modificacions, el president ha destacat, en la seva intervenció, la incorporació de la possibilitat de celebrar la junta general de forma exclusivament telemàtica i l’exigència que els consellers han de ser persones físiques.

El president de la companyia ha valorat positivament la marxa de la companyia en la primera meitat del 2021, que es preveu més favorable que l’anterior. Per al primer semestre, es preveu un ebitda ajustat de 42,5 milions d’euros, que suposaria un augment del 63,7% respecte al del mateix període del 2020.

No obstant això, ha fet una crida a la prudència de cara al segona meitat de l’any davant una major nivell d’incertesa, en referència a l’augment del preu de l’electricitat, la persistència de la pandèmia a escala mundial i l’augment del preu de les matèries primeres, entre d’altres.

A la junta, hi han concorregut a la junta 6.298 accionistes titulars de 68.802.140 accions, que representen el 68,14% del capital subscrit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 58

Últimes notícies