HomeNecrològicaLa mort de Joan Amaré Gisbert dixa Roquetes sense un dels seus...

La mort de Joan Amaré Gisbert dixa Roquetes sense un dels seus grans referents del món de la restauració

Fa pocs dies es va conèixer la pèrdua de Joan Amaré Gisbert, el reconegut restaurador i empresari de Roquetes que ha mort a l’edat de setanta-set anys després d’una llarga malaltia. Amb ell es perd un dels grans de la cuina roquetenca, i per extensió de la restauració ebrenca, que va mantindre la continuïtat d’un establiment que va obrir portes l’any 1940 gràcies a l’empenta dels seus pares, Joan Amaré Zaragoza i Pilar Gisbert Subirats, i per on van acabar passant tres generacions.

La cuina que oferia el Restaurant Amaré, gràcies també al treball del seu fill Joan Amaré Ramon i la seua mare Ana, va merèixer tota mena d’elogis i premis, arribant a oferir un reconegut menú degustació anomenat Amaré, 30 anys de cuina. La recuperació de la cuina típica de Roquetes, la sempre presència de les “punyetes”, el tradicional dolç local, i l’inevitable oferiment de plats del Delta van convertir la carta d’Amaré en tot un gran referent durant dècades.

Joan Amaré Gisbert, de caràcter afable i sempre disposat a ajudar a fer feliços als seus clients a través del bon menjar, va guanyar per al seu establiment premis destacats com el Diploma Turístic de Catalunya l’any 1991, el premi Empresa 60 Aniversari Roquetenc de l’Any 2001, el Diploma Categoria d’Or de la Federació Espanyola d’Hostaleria el 2003, la Medalla d’Honor del Turisme de Catalunya el 2007, i la menció especial Roquetenc de l’Any el 2008. En l’àmbit personal va formar part durant molts anys del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, presidint la Comissió de Turisme de l’ens. Abans havia estat un dels impulsors de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona, convertint-se en el seu delegat a les Terres de l’Ebre.

La història del Restaurant Amaré es remunta a després la Guerra Civil, quan Joan Perolada obrí un cafè al local on havia estat el Sindicat Agrícola Catòlic amb el nom de Cafè del Sindicat. Els baixos del Sindicat formen un gran local, un pis superior i, encara, als baixos ocupa el fons de l’immoble un teatre de regulars proporcions. Al cap de poc passà a mans de Joan Amaré, amb el nom de Cafè Bar Avenida (després Restaurant Amaré), popularment conegut com el Cafè de Moixó. A causa de la seua ubicació, i del tracte dels seus propietaris, va convertir-se en el centre de celebracions socials i familiars de Roquetes. El matrimoni format per Joan i Pilar van aconseguir que l’establiment acabés tenint un especial rellançament, fent-lo molt popular i aconseguint que els seus dos fills, Maria Pilar i Joan, acabessen fent actuacions musicals en directe. L’ara recordat Joan Amaré tenia en la música, i en especial la percussió, la seua segona gran passió.

Variat de casa nostra

Com recorden alguns articles publicats en les revistes del moment a la dècada dels anys 70, el Restaurant Amaré va posar de moda el “típic variat de casa nostra”, un aperitiu que aplega anxoves, navalles, escopinyes de gallet, musclos i olives. El negoci va continuar obert, després de la marxa per malaltia de Joan Amaré Gisbert, uns quants anys més de la mà del seu fill, tercera generació d’una família que a Roquetes ocupen pàgines d’or pel que fa al sector de la restauració i social del poble.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 33

Últimes notícies