HomeSense categoriaLa música electrònica, la dansa i el fang es fusionen a la...

La música electrònica, la dansa i el fang es fusionen a la Festa del Renaixement amb l’espectacle ‘Socarrel’

La fusió dels vessants artístics de la música, la dansa i la ceràmica ha donat lloc a un espectacle únic: Socarrel. Es tracta d’una de les propostes que arriba com a novetat a la programació de la Festa del Renaixement, de la mà de la companyia del coreògraf ebrenc, Roberto Olivan, i del conegut ceramista jesusenc, Joan Panisello, però que ja s’ha pogut contemplar en espais com la Fira Mediterrània de Manresa, al Festival des Voix, des Lieux… de Mondes a Moissac (França) i tot just este mes de juliol ha format part de la programació de DeltebreDansa. 

L’espectacle va nàixer de les converses que el coreògraf i el ceramista van mantenir al taller de Panisello sobre la col·lecció del binomi arbre-home. Una idea que a Olivan el va servir d’inspiració per a posar-ho en solfa i mostrar-ho al món en forma d’espectacle. El primer cop que va sortir a la llum va ser l’any 2014 a La Pedrera de Barcelona. “Ell feia el que volia… i jo també. Es va obrir camí a la improvisació, no va fer falta que es dictés un camí, perquè ens vam fiar mútuament. Per això el resultat va ser una actuació irrepetible”, explica Panisello, ja que este espectacle va servir de base i de prova per a l’actual actuació. Sobre l’escenari, a banda d’estos dos artistes, també actua el ballarí Magí Serra amb la música electrònica de Laurent Delforge i les veus de Vox Bigerri. Ambdós ballarins interactuen amb el ceramista, que treballa el seu fang sobre l’escorça de dos troncs d’arbre “com si el fang llegís la història dels arbres”: “Una manera d’aportar a les arts innovadores punt d’arrel del passat vistes des d’una perspectiva actual”, explica Olivan. 

L’espectacle es podrà veure a la festa del Renaixement este divendres 19 de juliol en dos passis: a les 22 h i a les 23.30 h, per un preu de 5 euros. Tots dos passis tindran lloc als Reials Col·legis de Tortosa, un espai privilegiat. “El claustre és impressionant i no se les sensacions que podrem tenir, ja que poder actuar en este espai és un valor afegit. Serà tot un luxe, no només per als artistes, sinó també per al públic pels diferents punts de vista que oferix l’espai”, conclou Panisello.

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 17

Últimes notícies