HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catLa nostra prioritat és Tortosa

La nostra prioritat és Tortosa

El grup municipal del PSC de Tortosa ha afrontat el darrer ple manifestant la seva voluntat de treballar posant com a prioritat els i les ciutadanes de Tortosa.

El ple va tornar a girar una vegada més al voltant del món independentista i va voler instaurar novament debats estèrils sobre el nostre ordre constitucional. Debats que defugen de la realitat del moment i que únicament busquen la confrontació. Crec fermament que enmig d’una situació com la que patim a Espanya, amb una triple emergència sanitària, social, i econòmica no hem de desviar les prioritats a debats superflus sinó centrar-nos en el dia a dia de la ciutadania i això és el que fem des del PSC a Tortosa. Ara més que mai hem d’actuar units i unides.

El grup municipal, en aquesta línia, vam enfocar el ple en defensar i prioritzar les necessitats dels tortosins i tortosines per davant de qualsevol altra qüestió i en aquest sentit davant de la moció d’ERC per reprovar l’actuació del govern d’Espanya en la fugida del rei emèrit Joan Carles I, es va votar en contra. En aquest sentit vaig retreure al portaveu republicà que a més de buscar confrontacions supèrflues que no interessen, demanem que deixin d’utilitzar temes com el franquisme per tapar la decadència absoluta en què ha deixat a Catalunya la mala gestió de l’actual govern de la Generalitat. Un tema que sí que seria reprovable, però hem decidit actuar amb lleialtat davant la situació i no hem presentat cap moció per reprovar les conselleries de Salut, Educació i Serveis Socials per la nefasta gestió que han fet de l’emergència de la Covid.

Respecte a la proposta de presidència contra el decret del Govern d’Espanya perquè els ens locals puguin fer servir els romanents i superàvits, s’hi va votar en contra. El PSC Tortosa pensa que és un bon acord, totalment voluntari, que apel·la a la solidaritat i que permetria als ens locals utilitzar els seus romanents i superàvits, cosa que la Llei d’estabilitat pressupostària del PP, aprovada amb el suport de partits independentistes, no permet, a més de permetre obtenir un 35% més dels imports prestats voluntàriament. És important i necessari recordar als partits independentistes que aquí no hi cap el “Madrid ens roba” que tant els agrada.

En la nostra línia de treballar per Tortosa es va votar a favor de la moció per l’habitatge digne, tot recordant a ERC que des de la regidoria ja treballem per la implantació de polítiques actives que fomentin un habitatge digne i assequible com ara la col·laboració amb l’Agència d’Habitatge, l’impuls de l’Oficina Local d’Habitatge, la redacció d’un inventari d’edificis en mal estat, engrandir la borsa d’habitatge social, rehabilitar pisos de propietat municipal per casos d’emergències, incrementar els ajuts a la rehabilitació, rescabalar els solars d’immobles objecte d’execucions subsidiàries o doblar els ajuts per emergències socials que inclouen el lloguer social. El PSC volem recordar a la CUP que, tot i que no els agradi, pel bé de la ciutadania cal dialogar amb les entitats bancàries, propietàries de 178 pisos desocupats a Tortosa, per engrandir la borsa d’habitatge social.

En un altre ordre de temes, al plenari també vam aprovar la modificació puntual corresponent a l’àmbit del polígon Nova Estació, que permetrà ubicar una nova iniciativa privada, amb la qual cosa s’està afavorint la recuperació econòmica permetent un dels nostres objectius: la implantació de noves empreses que tanta falta fan a la nostra ciutat. Així com la modificació pressupostària corresponent a la regidoria de Cultura, que destinarà 9.000,00 € als premis del festival d’intervencions efímeres “A Cel Obert”, que aquest any s’ha hagut de replantejar, i 6.500,00 € per a l’adquisició de nous instruments per a la Banda Municipal de Música. Aquesta és la nostra aposta per la Cultura tal com hem fet amb la programació de #TortosaViuLEstiu, perquè, tal com hem defensat i sempre defensarem: la cultura és segura i necessària.

Al mateix ple, Movem Tortosa es va sumar també al joc de buscar la confrontació i va evidenciar, una vegada més, la seva manca de lleialtat al Govern d’Espanya del qual forma part com la marca de Podemos que és a Tortosa, no sent conseqüent i votant a favor de les mocions per reprovar el govern espanyol.

En nom del grup del PSC vull deixar una cosa molt clara: la nostra prioritat és Tortosa. Aquest és el nostre objectiu, per això treballem des del govern municipal, per la nostra ciutat i pels tortosins i tortosines i ara més que mai cal estar units i unides i deixar de banda debats estèrils que volen amagar la veritable realitat per la qual hem de treballar: Tortosa.

Enric Roig Montagut
Enric Roig Montagut
1r tinent d’Alcaldia i Regidor d’Urbanisme, Cultura i Habitatge
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies