HomeEnergiaLa PDE considera "una broma" commemorar els 35 anys del minitransvasament de...

La PDE considera “una broma” commemorar els 35 anys del minitransvasament de l’Ebre

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) considera “una broma” que el Consorci d’Aig眉es de Tarragona (CAT) celebri i commemori els 35 anys de la posada en marxa del minitransvasament de l’Ebre. “No hi ha res a celebrar“, ha dit el portaveu Joan Antoni Panisello. A m茅s de demanar a la ciutadania i els representants institucionals de les Terres de l’Ebre que no se sumin a la celebraci贸, la PDE ha anunciat que es manifestaran a les portes de la seu del CAT a l’Ampolla, on es far脿 l’acte de commemoraci贸, l’11 de juliol a la tarda. La Plataforma recorden que el minitransvasament a Tarragona es va plantejar com una acci贸 “solid脿ria, provisional i temporal” i s’ha convertit en una factura “vital铆cia” per a les Terres de l’Ebre.

Celebrem que fa 35 anys que ens van arrencar els recursos b脿sics que tenim a les Terres de l’Ebre, que el Consorci 茅s un element clau del desequilibri territorial i de futures interconnexions sempre latents sobre nosaltres“, han ironitzat. Insisteixen que en 35 anys, “els receptors d’aigua” han tingut temps per “crear les seves pr貌pies infraestructures de depuraci贸 i recuperaci贸, i fins i tot dessalinitzaci贸” per deixar de dependre de l’aigua de l’Ebre. La PDE demana que “es modifiqui” la gesti贸 del consorci i que es retornin els cabals al riu.

No nom茅s no hi ha perspectives de retorn de cabals, sin贸 que el CAT est脿 en expansi贸“, ha criticat Joan Antoni Panisello, portaveu de la PDE. Tamb茅 demogr脿ficament el territori receptor d’aigua creix, mentre que les Terres de l’Ebre s’estanquen. La concessi贸 del Consorci d’Aig眉es de Tarragona arriba a 69 municipis, 10 dels quals s贸n de les Terres de l’Ebre, i a 26 ind煤stries, de les quals una ebrenca, un c脿mping de l’Ametlla de Mar.

Panisello ha recordat que el Consorci “suposa unes suculentes retribucions” per a persones de Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre a les quals ja els va b茅 que el CAT funcioni. Tamb茅 han criticat que ERC tingui la presid猫ncia del CAT quan 茅s un partit declarat antitransvasista.

Protesta de celebraci贸 l’11 de juliol

Des de la PDE s’ha fet una crida a pol铆tics, empresaris i professionals, “que segurament estaran convocats a la gran festa” pels 35 anys del CAT, perqu猫 el dia 11 de juliol, “per coher猫ncia i solidaritat” amb el territori, no hi participin. Per a la plataforma, que s’hagi escollit la seu ebrenca per fer la celebraci贸 “t茅 incl煤s un punt de provocaci贸” i s’hi personaran en una concentraci贸 a l’entrada a partir de quarts de sis de la tarda. “Volem que vegin el nostre rebuig i que no tenim res a celebrar“, ha insistit Panisello.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

86 + = 88

脷ltimes not铆cies