HomeEconomiaLa plataforma Carretera de la Vergonya exigeix a les administracions que es...

La plataforma Carretera de la Vergonya exigeix a les administracions que es deixin de passar la pilota i millorin la via

La plataforma Carretera de la Vergonya ha exigit a les administracions que deixen de passar-se la pilota i actuen per millorar la seguretat de la via entre la Ràpita amb Poble Nou del Delta i el Trabucador.

Activistes de l’entitat han portat la seua reivindicació davant de la seu a les Terres de l’Ebre de la Diputació de Tarragona, a Tortosa. L’organisme està redactant el projecte de millora de la carretera, però la Plataforma dubta que el puga començar a executar el 2022, com havia anunciat, perquè encara no tenen constància de dotació en el pressupost de l’any vinent.

Volen també que la redacció del projecte siga més transparent i permeta participar veïns i afectats per evitar errors o solucions no desitjades en el resultat final.

Després d’anys de reivindicacions sense solucions, però mantenint els accidents recurrents i freqüents –“en podem tenir dos a la setmana”, apunten- la plataforma considera que les administracions, tant els ajuntaments de la Ràpita i Amposta com la mateixa Diputació, no tenen ja excusa per allargar l’actuació. Unes obres argumenten, que afecten una via de primer ordre per a l’activitat econòmica al delta de l’Ebre –agrícola i turística, principalment- que no té, en aquests moments, les garanties mínimes de seguretat –sobretot pel que fa a l’amplada-.

“Després posen l’excusa de la Generalitat, que el Departament de Territori no aprova el Pla Zonal de Carreteres. Nosaltres diem que els ajuntaments estan cansats de fer obres amb el suport de la Diputació: sense canviar la titularitat podrien ja fer obres a la carretera, que si bé no foren definitives podrien treure bona part del perill que té”, remarca el portaveu de la plataforma, Josep Juan, tot recordant la recent inversió per millorar la carretera secundària que uneix Amposta i la Ràpita. Recorda, també, que el projecte ja va ser inclòs dins de l’Anella Viària del Delta anys enrere amb un cost de 20 milions, que ara podria resultar força inferior.

L’entitat ha constatat que des de fa uns mesos, sobretot a partir de l’estiu, els tècnics de la Diputació treballen en la redacció del projecte. Apunten, però, que difícilment això es traduirà en obres l’any vinent, com els havien promèsatès que no tenen constància de cap partida pressupostària consignada per l’ens provincial en aquest sentit.

Si perquè no fan res ho hem de denunciar-los i assenyalar-los, ho sentim molt. Però nosaltres i molta gent ens juguem cada dia la vida en aquesta carretera, que no està valorada ni considerada”, ha retret el també portaveu de l’entitat, Joaquim Reverté, a les portes de la seu de la Diputació, a Tortosa.

Paral·lelament, la plataforma denuncia la manca de transparència en el procés de redacció del projecte i reclama també que es deixe participar en el procés de redacció del projecte a veïns i afectats –incloent regants o empreses presents a la zona-. En este sentit, argumenten que poden aportar coneixement específic sobre situacions perquè s’aporte una solució tècnica adequada i que no genere nous problemes de seguretat en el futur. Reivindiquen també que es garantisca el pas segur de bicicletes amb un tram de carril bici al pont de l’Encanyissada.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 11

Últimes notícies