HomePolíticaMovem i els Comuns esgarrapen del Govern el compromís d'estudiar fer un...

Movem i els Comuns esgarrapen del Govern el compromís d’estudiar fer un nou hospital per a l’Ebre

Avui s’han fet públics els acords als quals han arribat el Govern de la Generalitat i el grup parlamentari de Catalunya en Comú per tal de facilitar l’aprovació dels pròxims pressupostos de la Generalitat.

Estos acords inclouen una gran bateria de propostes en tots els àmbits de govern a escala de país i que afavoriran tots els ciutadans de Catalunya i acords puntuals en l’àmbit de territori.

Les propostes per a Terres de l’Ebre que els Comuns han situat dins l’acord de pressupostos per tal de garantir la seua abstenció i, per tant, facilitar-ne l’aprovació són la rehabilitació del Poble Vell de Corbera, el projecte de construcció del nou hospital i la nova escola de Remolins a Tortosa.

El diputat ebrenc Jordi Jordan celebra que “el govern rectifique i torne a dir que s’estudiarà la viabilitat d’un nou hospital a Tortosa, perquè més enllà de l’ampliació que es pot fer a l’actual Verge de la Cinta, el que es necessita tal com demana la societat ebrenca, és un nou hospital del segle XXI que garantisca les mateixes oportunitats que a la resta del territori i que esperem que es puga fer realitat en els pròxims anys”.

D’altra banda, dins de l’àmbit de l’educació, Jordan ha explicat que “l’escola de Remolins és una reivindicació de la ciutat de Tortosa, que recull la necessitat de millorar l’actual escola i construir-ne una de nova. Per tant, una vegada es dispose dels terrenys que ha de cedir l’Ajuntament, esperem que també es tire endavant”.

Quan al Poble Vell de Corbera d’Ebre, el diputat ebrenc afirma que “és un dels patrimonis històrics del nostre territori i la seua rehabilitació és absolutament important perquè no es deixe perdre després de tots els temporals que l’han afectat”.

Més enllà dels temes territorials, l’acord entre els Comuns i el Govern de la Generalitat ha portat millores substancials en matèria de sanitat, educació i polítiques socials, destacant l’augment i reforç del dentista públic a la sanitat pública 50 M€, la partida destinada a salut mental per incrementar l’atenció de psicòlegs als centres educatius i la sanitat pública 80 M€, el reconeixement com a treballadors essencials als professionals de la neteja dels centres sanitaris i la seua corresponent paga extra 4 M€, la gran partida destinada a recuperar les proves diagnòstiques que s’havien deixat de fer durant la pandèmia 160 M€, la inversió en habitatge públic 1000 M€, la promoció de la industrialització 76 M€ o l’impuls de la Llei de Barris Verds i l’increment dels nomenaments de docents per cobertura de substitucions quatre dies a la setmana en lloc d’un com es fa actualment, entre altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 11

Últimes notícies