HomeSocietatLa plataforma Trens Dignes Terres de l'Ebre lamenta l'accident entre dos trens...

La plataforma Trens Dignes Terres de l’Ebre lamenta l’accident entre dos trens a Vila-seca

La plataforma Trens Dignes lamenta l’accident que, segons les informacions de les quals es disposa, s’ha produït per un error mecànic de la locomotora de mercaderies perquè quan un tren se salta un semàfor en roig, el sistema de frens s’activa automàticament. “No podem valorar res, sí hi ha hagut un accident, però hem de saber en quines condicions, què ha passat i esperar a saber això”, ha dit un dels portaveus de l’entitat, Josep Casadó.

Independent, la plataforma recorda que una de les seues reivindicacions és que al nus de Vila-seca s’hi fes una estació, a més pròxima a l’aeroport de Reus, ja que per este nus hi passen tots els trens de viatgers i mercaderies de l’R-15, “que són un munt”, i l’R-16.

Casadó ha assegurat que l’error mecànic pren força i que el tren de viatgers anava en sentit contrari de forma correcta perquè és un tram de via única per on passen tots els trens de les línies de Rodalies R15 i R16. “El problema, entre cometes, de l’R15″, ha recordat Casadó, és que hi passen “un munt” de trens de mercaderies, “un problema, per una banda” però el motiu també pel qual es manté la línia, “si no, ja se l’haurien carregat”. Mentre que l’R-15 té moltes mancances i falta de manteniment i inversions, a l’R-16 hi ha doble via, a excepció “d’este coll de botella”, i “hauria de funcionar bé”, com han apuntat des de l’entitat.

Una estació de Vila-seca, “com les de Lleida o Girona”, també evitaria que la línia R-15, que va de Barcelona a Riba-roja d’Ebre i l’Aragó, quede aïllada quan s’implante l’ample de via europeu al corredor del Mediterrani, perquè continuarà sent d’ample ibèric i caldrà fer transbords de trens a Tarragona per viatjar per l’R16.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 60

Últimes notícies