HomeSocietatLa premsa comarcal en paper guanya audiència durant el 2021 amb unes...

La premsa comarcal en paper guanya audiència durant el 2021 amb unes xifres molt consolidades

Per quart any consecutiu l’empresa Infortecnica presenta l’Estudi d’Audiència, amb dades que es poden verificar a audiencia.org de les principals publicacions a l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal.

L’estudi revela que durant l’any passat les capçaleres impreses en paper van aconseguir no només mantenir-se sinó augmentar el seu share global en un 1 % a Catalunya, una xifra remarcable pel repte que han viscut les capçaleres impreses per a sobreposar-se a l’impacte que la pandèmia ha tingut en audiència i anunciants, i la desaparició dels tradicionals punts de venda. Este augment es presenta com la tendència contrària a la que viu la premsa més generalista.

L’ACPC valora molt positivament estes dades que demostren que la premsa comarcal i local té un públic que la llig i la fa créixer. Pel que fa a les dades concretes, al conjunt de Catalunya, les publicacions impreses en paper de l’ACPC van ser llegides per prop de dos milions i mig de catalans, i van obtindre una quota mitjana de lectors diaris de 269.144 persones, una xifra que significa un augment de 3.000 lectors més que l’any anterior (un 1 % més).

En percentatges, això suposa que els mitjans impresos associats a Premsa Comarcal assolixen un 26,3 % dels lectors de totes les publicacions periòdiques en paper del país en la seua àrea de major audiència (menys a l’àrea metropolitana de Barcelona i Tarragona). I pel que fa als mitjans digitals associats a Premsa Comarcal, estos aconseguixen la xifra de 487.499 usuaris únics diaris.

Amb referència als hàbits de lectura, el 29 % de lectors de comarques s’informa del que passa a la seua població a través del paper i el 17,3 % ho fa a través de mitjans digitals. I pel que fa a les franges d’edat, destaca que el 25,7 % dels menors de 35 anys escullen els mitjans comarcals en paper per a informar- se, i el 17,1 %, els mitjans comarcals digitals, unes xifres que, sumades, indiquen que el 42,8 % dels jóvens lligen premsa comarcal.

Totes estes dades s’extrauen a partir de les 35.000 trucades telefòniques realitzades, entre l’octubre i el desembre de 2021 a una població major de 15 anys de totes les comarques de Catalunya controlant les quotes de gènere i edat.

L’error de mostreig real és del +/- 1,62 %. Les capçaleres auditades en paper han estat 38, i en digital, 22, del total de 158 publicacions associades a l’entitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 72

Últimes notícies