HomeSocietatLa prova pilot de l''app' d'alerta de contagis detecta gairebé el doble...

La prova pilot de l”app’ d’alerta de contagis detecta gairebé el doble de contactes estrets que el seguiment manual

MADRID // La prova pilot de l”app’ RadarCOVID, d’alerta de contagis de coronavirus per a telèfons mòbils, ha detectat gairebé el doble de contactes estrets per cada positiu fictici confirmat que els que es detecten mitjançant el seguiment manual que es fa actualment. N’ha registrat 6,4 per cada positiu mentre que a la zona on s’ha fet la prova, a les illes Canàries, se’n detecten 3,5 de forma manual. La prova pilot es va posar en marxa a finals de juny i s’ha allargat fins a finals de juliol a l’illa canària de La Gomera i ha simulat contagis entre usuaris que voluntàriament es van descarregar l’aplicació -més de 60.000 persones-.

Segons un comunicat del Ministeri d’Economia i tal com va avançar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, divendres, l’eina ha superat la fase d’assaig i està llesta perquè les CCAA la puguin començar a demanar.

Les autonomies que ho desitgin podran connectar l’eina amb els seus sistemes de gestió d’avisos sanitaris. Una primera versió funcional per posar en marxa en alguns focus de contagi localitzats a regions podria estar disponible a mitjans d’agost.

El desplegament a la resta de territori de l’Estat arribaria a mitjans de setembre, si així ho decideixen les CCAA.

Funcionament amb bluetooth

L’aplicació utilitza la connexió bluetooth del mòbil. Amb l’aplicació descarregada i aquest sistema en marxa, el telèfon detecta a través de codis aquelles persones que hagin estat a menys de dos metres i durant més de deu minuts.

En el cas que una persona es contagiï, la persona infectada rebrà una mena de codi un cop se li comuniqui el PCR positiu que podrà, sempre voluntàriament, introduir al sistema. D’aquesta manera i sense introduir dades personals, el dispositiu mòbil detectarà i avisarà quan s’hagi tingut contacte estret amb una persona contagiada.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies