HomeTerres de l'EbreLa Ràpita adjudica les obres per a convertir el Casal Cultural el...

La Ràpita adjudica les obres per a convertir el Casal Cultural el Maset en un Espai Jove

Si una cosa sempre havia remarcat ERC la Ràpita era la mancança d’un espai perquè el jovent rapitenc pogués adreçar-se i dur a terme diferents activitats. El programa electoral dels republicans afirmava que el seu partit habilitaria un Casal Jove perquè els joves tinguessen un espai de trobada i reunió per a desenvolupar els seus projectes lúdics i socials. 

Després de finalitzar les obres de la segona pista poliesportiva annexa al pavelló de la localitat, el consistori ja apuntava que la següent acció de govern seria fer realitat este punt de reunió per als joves. Així doncs, esta setmana, l’Ajuntament de la Ràpita ha adjudicat les obres a l’empresa del municipi Construccions Reverté Ferré, per un import total de 265.742 euros, perquè reformen el Casal Cultural el Maset i l’adeqüen per a convertir-se en l’Espai Jove, el punt de referència on la joventut rapitenca puga trobar-se i fer diferents activitats lúdiques i formatives.  

L’alcalde accidental Albert Salvadó ha destacat que “després que l’Auditori Sixto Mir haja acollit com a espai la programació cultural que durant molts anys havia estat assumint el Maset, complim el compromís d’habilitar este edifici cèntric i emblemàtic com a espai Jove per a donar resposta a la necessitat del jovent del poble de disposar d’un punt de referència propi on trobar-se i fer activitats”. 

L’edifici del Maset, de propietat municipal, està ubicat al mig del nucli urbà en una parcel·la de 2.399 m2. Actualment, l’edifici, reformat i ampliat diverses vegades, compta amb una planta baixa que data de 1992 que es definia com a sala d’actes, i un edifici i original de planta semisoterrani, baixa i primera, que data de 1920 i que es destina a casa cultural. Esta distribució, però, no tindrà res a veure un cop s’hagen acabat les obres, ja que, el projecte d’adequació del mobiliari, redactat per l’arquitecte tècnic Pere Ferré, pretén redistribuir les estances interiors de l’edifici. Així doncs, a la planta semisoterrada s’encabirà un magatzem; a la planta baixa, una sala espai jove, una sala de conferències, una sala d’entitats, una oficina, una recepció, una cambra informàtica, despatxos, un arxiu i lavabos; a la primera planta hi haurà cinc aules i un traster; i a la planta de coberta, una cambra tècnica.
Les obres començaran en els pròxims dies i s’espera que estiguen enllestides a finals d’any.  

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 38

Últimes notícies

-->