HomePolíticaLa Ràpita aposta per continuar impulsant polítiques ambientals i rebutja la proposta...

La Ràpita aposta per continuar impulsant polítiques ambientals i rebutja la proposta de nova llei estatal

El ple de l’Ajuntament de la Ràpita, reunit en la primera sessió de l’any, ha aprovat continuar implementant polítiques ambientals i rebutja la proposta de nova llei estatal. Amb aquesta moció d’ERC, aprovada amb els vots a favor d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita, i els vots en contra del PSC, el consistori dona suport al cànon de residus de Catalunya i se suma al manifest en defensa seva, impulsat per diferents institucions, entitats i personalitats.

Amb la seva aprovació, l’Ajuntament rebutja la proposta de la ‘Ley de Residuos y Suelos Contaminados para una Economía Circular’ perquè posa en risc el model d’èxit català, ja que aquesta no té un caràcter finalista, i suposa, en el cas de Catalunya, retrocedir un camí ja recorregut. Aquest fet pot tenir uns efectes desincentivadors per al món local, de manera que s’aturi la progressió de creixement per assolir els objectius de la Unió Europea en matèria de reciclatge i estalvi del dipòsit de residus.

És per això, que l’administració local es compromet a defensar l’actual sistema de cànon de disposició de residus de Catalunya, donant suport als programes de reciclatge, reducció i reutilització i també a l’Agència de Residus de Catalunya en l’aplicació del cànon.

En el plenari ordinari de gener, també s’ha aprovat, per unanimitat, la moció de JxCAT sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost. D’altra banda, s’han rebutjat les dues propostes del PSC: una en suport a la reforma laboral i el diàleg social per la seva incidència al món local, i l’altra sobre la construcció d’un nou hospital a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies

-->