HomeTerres de l'EbreLa Ràpita estudia com remodelar l’avinguda Esports, l’opció guanyadora dels pressupostos participatius

La Ràpita estudia com remodelar l’avinguda Esports, l’opció guanyadora dels pressupostos participatius

Més enllà de remodelar les rotondes ovalades, el consistori està valorant traslladar l’estació d’autobusos d’esta avinguda a una zona més allunyada perquè, així, este mitjà de transport no vaja pel centre del poble. 

L’any 2017 l’Ajuntament de la Ràpita va organitzar un procés participatiu, perquè fossen els rapitencs i rapitenques els que decidissen a què es destinarien 100.000 euros de la inversió municipal d’aquell any. Només van participar en les urnes 368 ciutadans, però l’opció guanyadora de les tres proposades pel consistori -l’habilitació d’un aparcament d’autocaravanes, la conversió en zona de vianants del carrer del Pou de les Figueretes amb la recuperació del pou i trasllat a la seua ubicació original o l’arranjament de l’avinguda Esports- va ser esta última. Ara, però, dos anys més tard, l’Ajuntament encara està estudiant com haurien de remodelar esta avinguda fins al punt de passar a ser un dels compromisos del programa electoral d’ERC d’esta nova legislatura.

No només es tractaria de remodelar les fatídiques rotondes ovalades que tants problemes han comportat al pas dels autobusos, sinó que, segons expliquen fonts del govern municipal, des del govern s’estaria estudiant la possibilitat de moure l’estació d’autobús situada a la mateixa avinguda, ja que, el pas dels autobusos pel centre del poble ha causat moltes molèsties. Ara bé, moure l’estació d’autobusos generaria una sèrie de circumstàncies que no acaben de convèncer el consistori, a més de l’augment del cost a invertir. I és que si volen modificar el recorregut dels autobusos perquè no passen pel centre de la població, significa que l’estació ha d’estar allunyada del nucli, i això pot provocar molèsties -o un problema- als usuaris d’este mitjà de transport que tinguen algun problema de mobilitat. Això suposaria que des de l’Ajuntament s’hauria d’instaurar algun tipus de servei d’autobús interurbà amb el consegüent càrrec econòmic que implicaria mantenir-lo. Així doncs, ara per ara, l’Ajuntament de la Ràpita té diverses opcions damunt la taula per tal de veure com arrangen l’avinguda Esports. “Ja que remodelem esta avinguda volem fer-ho bé i no anar posant pegats. És per això que continuem treballant per a decidir què és el millor que podem fer”, indiquen les mateixes fonts. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 12

Últimes notícies