HomeSocietatLa Ràpita i Sóller reforcen el seu agermanament en una visita al...

La Ràpita i Sóller reforcen el seu agermanament en una visita al municipi mallorquí

La Ràpita i Sóller han reforçat el seu agermanament en una visita al municipi mallorquí. Una cinquantena de rapitencs i rapitenques s’han desplaçat fins a Sóller per mantenir vigent l’agermanament entre els dos municipis. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, assegura que “este agermanament ens dona l’oportunitat de mantenir vives les relacions personals i reforça els lligams entre els dos pobles”.

Este agermanament neix dels vincles profunds que comparteixen les dues poblacions, ja que entre els anys 60 i 70 molts pescadors rapitencs van fer llargues estades al port solleric, establint relacions que encara duren avui dia. El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, confia en el fet que “els llaços es mantindran durant molts anys i podrem continuar recuperant les tradicions i anècdotes d’un poble a l’altre”.

El grup de rapitencs i rapitenques van arribar en vaixell al Port de Sóller i, un cop instal·lats, van ser rebuts per les autoritats locals per donar pas a una petita picada de germanor. Poc després van visitar el Museu de la Mar i el mirador de Santa Catalina.

També, van dur a terme un passeig amb l’emblemàtic tramvia de Sóller, així com van visitar les diferents parades dels artesans amb productes locals. Es va dur a terme l’acte institucional a la Sala Magna de l’Ajuntament de Sóller. L’acte va servir per a completar l’agermanament a quatre bandes a l’altre municipi implicat: entre la Confraria de Sant Pere d’es Port de Sóller, la Confraria de la Verge del Carme de la Ràpita i ambdós ajuntaments.

Durant l’acte, les institucions implicades es van intercanviar diversos detalls i, a més, es va guardar un minut de silenci per tots aquells pescadors i gent de la mar que desgraciadament ja no ens acompanyen.

El viatge es va completar el diumenge amb l’acte de presentació del monòlit a la gent de la Ràpita en homenatge a tots els pescadors d’avui, d’ahir i del futur; i amb la missa per recordar tots els pescadors de la Ràpita i Sóller que ja no hi són. A més, es va dur a terme una visita a la Llotja d’es Port guiada pel president de la Confraria de Sant Pere, en què els rapitencs i rapitenques van conèixer les instal·lacions de l’espai on es gestiona tota l’entrada del peix i on treballen els pescadors en el seu dia a dia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 7 =

Últimes notícies