HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catLa renovació de voreres i l’eliminació de barreres arquitectòniques, un treball constant...

La renovació de voreres i l’eliminació de barreres arquitectòniques, un treball constant durant aquest mandat

L’actuació de millora a la via pública ha estat una tasca continuada durant el temps que portem d’aquest mandat municipal: l’objectiu que ens hem marcat, el Govern de Tortosa, ha estat, i continua sent, que la ciutat sigui més amable amb les persones que hi viuen. Les actuacions que hem fet van en aquesta línia i han aconseguit l’objectiu allà on les hem desenvolupat.

Això es plasma en moltes accions, però l’arranjament de voreres representa una de les que major comoditat comporta per a la gent. I no em refereixo, només, a les grans actuacions que hem desenvolupat, com la construcció de la nova plaça de la Catedral, la reforma de la plaça de l’Ajuntament i dels carrers de l’entorn, el carrer Cervantes o el carrer Barcelona. Sinó que prenen tanta rellevància com aquests espais altres carrers més petits i que són, igualment, molt importants en la nostra acció de govern.

En els tres anys llargs que portem d’aquest mandat hem actuat en més de 90 carrers. Cada any hem fet obres a més de 24 indrets, a tots els barris i també als pobles. Això suposa que, de mitjana, cada mes hem fet intervencions en almenys dos voreres. I, en el còmput global, això ha representat eliminar més de 300 barreres arquitectòniques. Mai abans s’havia actuat tant a la via pública com ho hem fet en aquest mandat.

Són actuacions que trobem a totes les anualitats: començant el 2019, seguint el 2020, tot i les dificultats que va comportar la pandèmia, i mantenint-se de manera constant el 2021 i el 2022. I en els dos mesos que portem de 2023 hem seguit fent actuacions en voreres de tota la ciutat mentre són a punt de començar-ne d’altres durant les properes setmanes.

En la major part de casos, les actuacions s’han centrat a millorar el paviment existent. Resoldre els desperfectes provocats pel temps i el desgast dels materials. Eliminar les barreres arquitectòniques que dificultaven que les persones amb mobilitat reduïda poguessin creuar el carrer d’una banda a l’altra. I, allà on l’amplada del carrer ho permetia, plantar nou arbrat o vegetació on fins aleshores no n’hi havia. També, reparar els escocells malmesos pel creixement de les arrels dels arbres, allà on era necessari. La feina continua: tenim una ciutat molt gran i no és possible actuar a tot arreu a la vegada. Però la determinació hi és tota, i les ganes de seguir treballant, també.

Algunes d’aquestes accions les hem dut a terme en carrers petits, de tots els barris de la ciutat. Altres han comportat una inversió molt gran, com els que hem fet en diverses accions a la zona de Vora Parc i a les quals s’afegirà en pocs dies la reforma del carrer Soriano Montagut. Amb moltes actuacions en voreres de Ferreries, el barri més gran de Tortosa. Però també, moltes, al Temple, a Remolins i al call, al centre, a Sant Llàtzer o al Grup el Temple.

Totes aquestes obres que hem fet des de l’àrea de Serveis de l’Ajuntament s’han fet en paral·lel amb la resta de millores desenvolupades a la via pública: substitució de centenars de punts de llum per il·luminació LED; renovació de tots els parcs infantils existents; potenciació de la vegetació i ampliació de l’arbrat de la ciutat; asfaltatge de desenes de carrers; arranjament de diversos quilòmetres de camins, dels més de 400 que tenim al terme…

Transformar la ciutat inclou, també, fer aquest tipus de tasques. El resultat d’aquests anys de treball permet posar de manifest la transformació que hem aconseguit a Tortosa, també en aquest àmbit, per fer que Tortosa sigui una ciutat més amable per a la gent que hi viu.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
portaveu del grup municipal de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 47

Últimes notícies