HomeCulturaLa revista d’investigació històrica Recerca prepara una edició especial pel número 20

La revista d’investigació històrica Recerca prepara una edició especial pel número 20

La revista d’investigació històrica Recerca, que edita l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, acaba de publicar el número 19 i ja treballa en l’edició del número 20, un especial que reunirà una vintena d’articles. Precisament ahir es va presentar el número 19 de Recerca a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, un acte que va anar a càrrec del director de l’Arxiu, Albert Curto; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Ximo Martorell i la directora dels serveis territorials de Cultura, Victòria Almuni.

Recerca va publicar-se per primera vegada el 1995 i des de 1999 s’edita periòdicament amb un breu parèntesi els dos últims anys amb motiu de la pandèmia de Covid-19. Pel que fa al número 19 conté una desena d’articles centrats en diferents temàtiques i moments cronològics. “Es tracta d’articles inèdits, en rigorositat acadèmica i de l’àmbit territorial de l’antiga diòcesi de Tortosa”, ha dit Curto.

Quant al contingut del número 19 de Recerca inclou una reflexió al document parcial conservat a l’Arxiu del conegut mite del Preste Juan, d’Abel Vázquez; els frescos del convent de Sant Francesc de Morella, d’Ariadna Lluch; les relacions epistolars institucionals de la ciutat de Tortosa durant el segle XIV, d’Agustí Campos; una aproximació al món dels pescadors, de Toni Cartes; la relació de Maria de Castella amb Tortosa, de Carme Rosario; l’església de Tivissa, de Jordi Marquès; la documentació referida a l’argenter Domingo Bernat, de Jacobo Vidal; el patrimoni i gestions de les monges santjoanistes de la Ràpita, de Pilar Reverté; la literatura de Tortosa entre el 1821 i el 1878, d’Enric Querol i els fluxos migratoris entre les Terres de l’Ebre i Olesa de Montserrat, de Carles Millàs.

La revista d’investigació històrica es pot trobar en biblioteques i centres d’estudis i mitjançant un conveni subscrit amb l’Institut Ramon Muntaner i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya forma part del dipòsit de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO), un fet que permet ampliar la difusió dels articles.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 47

Últimes notícies