HomeTerres de l'EbreLa Ribera d’Ebre participa en una trobada d’exeperiències de coworking rural, a...

La Ribera d’Ebre participa en una trobada d’exeperiències de coworking rural, a Alemanya

El model de coworking rural de la Ribera d’Ebre ha estat reconegut com a exemple de bones pràctiques per al desenvolupament territorial, no només a Catalunya i l’Estat espanyol, sinó també a Europa. Per això, del 5 al 8 de novembre, una delegació del projecte Cowocat Rural, formada per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, la gerent del Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia i el coordinador de Cowocat Rural, Jaume Bages, s’ha desplaçat a Alemanya per a participar en una nova trobada del projecte CoLabora.

La trobada s’ha celebrat a la ciutat de Leipziger, a la regió de Saxònia, en el marc d’un projecte de cooperació LEADER Transnacional per a impulsar espais de coworking en zones rurals europees. 

A més de la delegació, a la trobada hi han participat sis Grups d’Acció Local (GAL) del continent europeu: el Land in Bloom i el Pieriga Partnership de Letònia; Leipziger Muldenland d’Alemanya; el Donegal Local Development Company d’Irlanda; el Vale of Glamorgan Council de Gales, i el GAL Pays de Guéret de França. El programa de les jornades va consistir en visites a espais de coworking a l’àrea de zona Leipziger, amb sessions de treball per a intercanviar experiències i una trobada amb el ministre de Medi ambient i Agricultura de l’Estat alemany de Saxònia.

La trobada de Leipziger servirà per a donar continuïtat a la feina engegada amb anterioritat pels socis del projecte CoLabora. De les taules de treball, en sortirà una guia metodològica amb els passos necessaris per a crear, gestionar i dinamitzar espais de coworking rural. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 92

Últimes notícies