HomeTerres de l'EbreLa Ribera d’Ebre posa en marxa el Consell Assessor per la reactivació...

La Ribera d’Ebre posa en marxa el Consell Assessor per la reactivació socioeconòmica

RIBERA D’EBRE // El Consell Assessor del Pla de Reactivació Econòmica de la Ribera d’Ebre ha començat ja a funcionar amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament de la comarca. L’integren una vintena de professionals amb mirada transversal, però especialitzats en l’àmbit socioeconòmic (empresa, agricultura, serveis assistencials i de salut, ocupació, formació, recerca, energia, turisme, comerç…) i han de validar el Pla impulsat pel Consell Comarcal. La primera reunió va tenir lloc el dimarts -dia 26- i va comptar també amb la participació dels portaveus de diversos partits amb representació al Consell i els equips tècnics de les àrees de l’àmbit socioeconòmic del Consell Comarcal.

“El Pla de reactivació econòmica de la Ribera d’Ebre vol ser un instrument de planificació operatiu, compartit entre municipis i agents socioeconòmics que permeta una actuació més eficaç davant els reptes que suposa l’impacte de la covid-19 en l’economia i en l’ocupació de la comarca i les transformacions que se’n deriven”, ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim. Està previst que, durant este primer semestre de l’any, es treballe en l’elaboració del Pla que, segons Carim, “no ha de ser el pla del Consell Comarcal sinó que ha de ser de tota la comarca”. Durant el procés, el Consell Assessor s’encarregarà de supervisar la metodologia, la planificació d’accions —com entrevistes i tallers de diagnosi o taules de treball prospectives, entre d’altres— i l’anàlisi de dades socioeconòmiques que aporten llum sobre el model de desenvolupament econòmic i de creació d’ocupació.

La presidenta del Consell ha recordat que la Ribera d’Ebre ja fa anys que treballa de forma sistemàtica implicant el sector públic i privat en l’enfortiment de diverses àrees, com l’agricultura i la ramaderia, el turisme, la promoció del producte local i la potenciació del comerç de proximitat. “Però amb el Pla de reactivació hem d’anar més enllà i traçar objectius a curt, mitjà i llarg termini, especialment davant dels efectes socials i econòmics de la pandèmia”, ha afegit.

El Pla de reactivació econòmica té com a objectiu donar resposta a les preocupacions de futur de la comarca com la planificació de l’agricultura i el repte demogràfic vinculat al despoblament, la digitalització de la societat o la desconnexió de les centrals nuclears. A més, haurà de definir les estratègies per reforçar la posició de la indústria a la Ribera d’Ebre i per a conservar el seu paper estratègic en el sector de la producció energètica, ara que esta s’encara cap a les energies renovables. 

Article anteriorCapitanejant els temporals
Article següentUn vot val la vida?
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies