HomeSocietatLa Ribera d'Ebre serà la seu de l'activitat tecnològica innovadora BeFuture!

La Ribera d’Ebre serà la seu de l’activitat tecnològica innovadora BeFuture!

La fundació Mobile World Capital Barcelona organitzarà a la Ribera d’Ebre una activitat tecnològica innovadora basada en les mateixes experiències que es van poder veure en el seu estand al Mobile World Congress (MWC Barcelona), la fira de referència mundial per als professionals del sector de la indústria de tecnologies mòbils, celebrada el passat mes de febrer a Barcelona.

La iniciativa inclou un espai de debat, les àgores participatives, per descobrir i conèixer de primera mà solucions que pot oferir la tecnologia en un futur.

Serà en el marc de la 191a edició de la Fira Multisectorial de Móra la Nova, un aparador amb 50.000 visitants que se celebra l’últim cap de setmana d’octubre i que, en esta edició, comptarà amb una carpa tecnològica oberta al públic i d’una jornada de debat al voltant de les aplicacions i l’ús de les noves tecnologies en l’ecosistema local, en este cas centrades en el món de l’educació i en la conservació del medi ambient, la prevenció de riscos i la salut de les persones.

Es tracta d’una iniciativa innovadora, batejada com a BeFuture!, un nou format que la fundació MWCapital impulsa amb el suport del Govern per apropar les novetats que cada any es presenten al Mobile més enllà de Barcelona.

La carpa del BeFuture!

La carpa amb el circuit tecnològic sensorial, instal·lada a la plaça de l’Església dins el recinte firal, es podrà visitar des de divendres 27 d’octubre a la tarda, fins al tancament de la Fira Multisectorial diumenge, amb l’objectiu d’humanitzar la tecnologia, fer-la accessible a la ciutadania d’una manera lúdica, senzilla i educativa, i promocionar vocacions STEM (les sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) entre els joves del territori.

Les experiències immersives de la MWCapital a la Ribera seran quatre, al voltant dels sentits. Així, el públic podrà experimentar la generació d’un avatar: el visitant en generarà un de propi utilitzant tècniques de reconeixement facial per construir un avatar de fotorealisme de manera senzilla. Pel que fa al gust, hi haurà una experiència gastronòmica immersiva a partir d’un snack cítric combinat amb les dades del metavers.

Per l’oïda, es traslladarà el visitant a una experiència virtual immersiva per gaudir de sessions musicals i integrar la música en nous formats de continguts digitals. I, finalment, hi haurà el ‘Plantivers‘, sobre les noves formes de robòtica i intel·ligència artificial i el seu impacte a la societat: els visitants podran conèixer Herbie, una planta intel·ligent amb qui podran interactuar per conèixer totes les possibilitats que ofereix.

Àgores participatives

El mateix dia de la inauguració de la carpa, a partir de les 10 del matí, s’ha programat una jornada de reflexió i debat, que tindrà lloc al Casal Municipal de Móra la Nova, per conscienciar a la ciutadania de la gran oportunitat que representen les noves tecnologies en l’avanç econòmic, social i cultural. S’hi abordaran qüestions com les ‘Noves capacitats digitals en educació‘, amb els ponents Carlos Santana, divulgador i professor de Machine Learning & Data Science, creador del canal de YouTube ‘Dot CSV‘, que acumula més de 806.000 subscriptors; i Marisa Vidal, Enginyera Tècnica en Telecomunicacions i assessora en cultura digital als Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre.

La segona àgora participativa de la jornada tractarà sobre ‘Noves tecnologies per a la conservació del medi ambient, la prevenció de riscos i la salut de les persones’. Una de les ponents serà Salomé Valero, doctora en enginyeria liderant l’àrea d’aplicacions, dades i intel·ligència artificial a Kyndryl Espanya i Portugal. Ha guanyat un premi internacional amb el projecte Prometeu: un dispositiu per monitorar les tasques d’extinció incendi dels bombers.

També hi intervindrà Pere Josep Jiménez, enginyer Tècnic Químic dedicat durant més de trenta anys a projectes de gestió i conservació del patrimoni natural i d’educació ambiental a la Ribera d’Ebre, actual director tècnic de l’Associació l’Aube.

Així, la Fira de Móra la Nova acollirà per primera vegada l’exposició Feel the Technology‘, una experiència creada exclusivament per als visitants professionals del congrés MWC. A més d’estar instal·lada a la Fira de Barcelona, fins a la data només s’ha pogut visitar a Shangai i Las Vegas, tot i que els veïns de la capital catalana ja van gaudir d’esta immersió digital dins la programació del festival Cruïlla.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 68

Últimes notícies