HomePolíticaSindicats del sector de les ambulàncies demanen internalitzar el servei i anuncien...

Sindicats del sector de les ambulàncies demanen internalitzar el servei i anuncien una protesta el 26 d’octubre

Els sindicats i plataformes CGT, Intersindical-CSC, CNT, ASAC, Tècnics en lluita i Salvem les Ambulàncies, han tornat a exigir la internalització del servei d’ambulàncies de Catalunya i han anunciat una concentració de protesta el pròxim 26 d’octubre al Parlament.

Ho han fet en una roda de premsa en què han recordat que la proposició de llei perquè este servei siga públic està a punt d’arribar a la seua fase de debat. “Suposa un punt d’inflexió en el futur del sector i una oportunitat que no ens podem deixar perdre”, han dit els representants dels treballadors. Han demanat als grups polítics que no facen “ulls clucs” i donen suport a la proposta. A més, han recordat que el 90% de les 1.300 ambulàncies catalanes està en mans privades.

Segons els sindicats, la decisió de convocar esta protesta s’ha pres després que ERC haja canviat el seu posicionament inicial respecte la proposició de llei i que el PSC haja plantejat el que segons els sindicats és una “internalització light que contempla només el transport urgent”.

Juan Ramon Rodríguez, portaveu del Sindicat del Transport Sanitari de Girona, ha denunciat el “lamentable estat en què es troben molts dels vehicles, l’obsolescència dels materials i la precarietat laboral que afecta els 5.000 professionals que treballen en aquest sector”. Alhora, ha criticat la “nul·la fiscalització” dels compromisos concursals per part de les empreses adjudicatàries que fan que no es puga prestar un servei de qualitat.

No podem consentir que una despesa pública de 2.000 milions d’euros i que representa el concurs públic amb més dotació pressupostària no estiga ben fiscalitzat”, ha avisat.

Per este motiu, els representants dels treballadors han tornat a apostar per la internalització del servei com a solució. “La majoria de partits han reconegut el greuge que existeix entre el 10% d’ambulàncies que són de gestió pública i la resta”, ha afirmat Rodríguez que ha dit que “este és el camí més curt per assolir l’equiparació”.

Ha lamentat que durant moltes legislatures la Generalitat “haja estat incapaç de revertir el mal servei que presten les empreses adjudicatàries”. Així, ha considerat que “ha arribat el moment que el Govern, a través del Catsalut i l’empresa pública SENSA assumisca la totalitat de servei, tant dels vehicles de servei urgent com del no urgent i també el seu personal”.

Per la seua banda, Manu López, membre de la CGT, ha considerat que les polítiques neoliberals “no estan funcionant” i ha apuntat que la protesta del 26 d’octubre pretén fer veure als grups polítics que han de ser “conseqüents amb el que van votar”. En este  sentit, ha assegurat que ha arribat el moment de posar en valor tots els treballadors del sector: “És ara o mai”, ha sentenciat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 86

Últimes notícies