HomeSocietatLa Ribera d’Ebre s’oposa que els residus de l’abocador de Vacamorta vagen...

La Ribera d’Ebre s’oposa que els residus de l’abocador de Vacamorta vagen a Tivissa o Riba-roja d’Ebre

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’ha posicionat en contra que els residus de l’abocador de Vacamorta -al Baix Empordà- es traslladen cap als abocadors de Riba-roja d’Ebre i Tivissa.

Diversos representants de l’ens comarcal s’han reunit amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, i han obtingut el compromís de la Generalitat de recol·locar els residus en altres indrets propers i sense haver de traslladar-los a centenars de quilòmetres.

Un informe de l’Agència de Residus plantejava diverses opcions per a les deixalles de l’abocador de Vacamorta, entre les quals hi havia el seu trasllat al nou abocador de Riba-roja d’Ebre, o també la seua divisió entre Riba-roja d’Ebre i l’abocador comarcal de Tivissa. 

Davant d’esta situació, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, el vicepresident primer, Jesús Àlvarez, i el gerent, Josep Maria Sáez van mantenir una reunió via telemàtica amb el president de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, que s’hauria compromès a trobar altres solucions més eficients al trasllat dels residus cap a les Terres de l’Ebre.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha assegurat que l’Agència de Residus considera “una barbaritat” el trasllat de les deixalles per carretera a centenars de quilòmetres i ara s’estudiaran altres solucions, com el segellat de l’abocador actual o el trasllat en altres dipòsits propers, d’uns vuitanta quilòmetres a la rodona.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre la llicència ambiental a l’abocador l’any 2015, després de més quinze anys de litigi judicial. La sentència va obligar la Generalitat i l’empresa gestora del dipòsit a restablir el paratge a com era abans del 2003, sense l’abocador, i, per tant, a buidar les prop de tres milions de tones que s’hi van acumular en més de deu anys d’activitat.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 69

Últimes notícies